Clicks40
ro.news

Cardinalul Pell achitat - Scrisoarea Sa

Cardinalul George Pell și-a câștigat apelul la Înalta Curte de Justiție din Australia. Condamnarea sa pentru acuzațiile de „abuz” au fost anulate în unanimitate pe 7 aprilie.

El a fost la 404 de zile, mai mult de 13 luni, în închisoare după ce a fost condamnat pe nedrept de Curtea Județeană din Melbourne. Acum, el este afară și într-o locație sigură.

Instanța a constatat că juriul „ar fi trebuit să fi nutrit o îndoială cu privire la vinovăția reclamantului cu privire la fiecare dintre infracțiunile pentru care a fost condamnat” și a dispus „anularea condamnărilor și ca verdictele de achitare să fie introduse în locul lor.“

Judecătorii au găsit „o posibilitate semnificativă ca o persoană nevinovată să fi fost condamnată, deoarece probele nu au stabilit vinovăția conform standardului de probă necesar."

Cardinalul Pell a spus într-o primă declarație că nu deține rea voință față de acuzatorul său [mincinos]. El mulțumește pentru toate rugăciunile și „miile de scrisori de sprijin” (scrisoare completă mai jos).

Australia a acuzat un bărbat nevinovat în mijlocul culturii otrăvitoare a freneziei anti-catolice. Pell este Dreyfus-ul Australiei (condamnarea greșită a secolului al XIX-lea în Franța).

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsXlxzkahles