Clicks39
sl.news

Papež Frančišek kanonizacijo uporablja za "populistične razloge"

Samo oslepel novodobni kriminalec, ki se je odrekel svojim umskim sposobnostim lahko meni, da sta Pavel VI. ali nadškof Oscar Romero svetnika, kot Cerkev dejansko razume svetost - je na argentinski blogu 18. oktobra zapisal Caminante-Wanderer.

Po navedbah bloga sta bila Pavel VI. in Romero kanonizirana iz "čistega dejanje volje" Frančiška, ki uporablja kanonizacije "za populistične namene", da bi "politično korektno" slikal "retrogradno" Cerkev.

Blog vzbuja čistost kot primer, s katerim pokaže, kako so kreposti, ki so bile nekoč v središču kanonizacije, postale zgolj nepomembne podrobnosti:

• po tem, ko se je škof Maccaron iz Santiago del Estera, Argentine, leta 2005 pojavil v videu, v katerem se je s svojim voznikom izvajal homoseksualna dejanja, je Bergoglio imenovano dejanje imenoval kot "dejanje, ki spada v zasebno življenje Maccaronea".

• leta 2012 je Bergoglio zagovarjal škofa Fernanda Bargallója iz Merlo-Morena, Argentina, ki je bil fotografiran v ekskluzivnem hotelu v Karibih, kako uživa v čarih svetlolase priležnice.

• Frančišek je leta 2013 dejal, da nima pravice soditi homoseksualnih pobegov Monsignare Ricca. Ricca vodi hotel v Vatikanu, kjer je živel tudi Frančišek in je Frančiškov glavni stik z Vatikansko banko.

• leta 2018 je Frančišek povišal nadškofa Edgarja Peño Parro v namestnika državnega sekretarja, kljub njegovi homoseksualni zgodovini.

Slika: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsUywlqqjern