1895. Szóval elkerülhettük volna, de kételkedés s a kényelmes bálványimádat fontosabb volt oly sokak számára, Veszprémben van egy Világ Királynője templom , de mégis a Világ Győzedelmes Királynője Kápolna sehol, lerombolták Viharbükkön, de helyette SEMMIT NEM ÁLLÍTOTTAK... igen nagy veszedelem fogja elérni hazánkat

„Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?" (Luk:…More
1895. Szóval elkerülhettük volna, de kételkedés s a kényelmes bálványimádat fontosabb volt oly sokak számára, Veszprémben van egy Világ Királynője templom , de mégis a Világ Győzedelmes Királynője Kápolna sehol, lerombolták Viharbükkön, de helyette SEMMIT NEM ÁLLÍTOTTAK... igen nagy veszedelem fogja elérni hazánkat

„Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?" (Luk:18-1.8).
lowoa

A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat… - andre - sokoldal.hu

Jogok, parancsolatok, utak, evangélium
Miserere_nobis
Ha valaki hozzám hasonlóan nem tudná, mi az a fénykereszt, akkor bemásolom ide a történetét.

Idézet:

"Az elmúlt években több úgynevezett fénykeresztet állítottak Magyarországon, nemrég Szentendrén is kezdeményezték egy ilyen felállítását. Ugyan ezeket alapvetően a jámborság jelének tartom, bizonyára a megszentelésüket végző püspökök is, ugyanakkor az eredete kapcsán van néhány olyan motívum, …More
Ha valaki hozzám hasonlóan nem tudná, mi az a fénykereszt, akkor bemásolom ide a történetét.

Idézet:

"Az elmúlt években több úgynevezett fénykeresztet állítottak Magyarországon, nemrég Szentendrén is kezdeményezték egy ilyen felállítását. Ugyan ezeket alapvetően a jámborság jelének tartom, bizonyára a megszentelésüket végző püspökök is, ugyanakkor az eredete kapcsán van néhány olyan motívum, amely a népi vallásosságon túlmutatva a káros babonaság témakörébe tartozik. Vagy ami még problémásabb lehet, elvonhatja a figyelmet és a lelket a valós keresztény életről, a valódi imáról, a valódi istentiszteletről. Ezért érdemes elgondolkozni róla.
Az a típusú kereszt, amelyet a felállításáért dolgozó mozgalmak fénykeresztnek neveznek, eredetileg egy állítólagos látnok állítólagos látomásából származik. A történet szerint 1972 és 1978 között Jézus megjelent Madeleine Aumont-nak és üzeneteket diktált, köztük azt, hogy építsen egy 738 méter magas és 256 méter széles keresztet. Ez a kereszt természetesen (lásd lejjebb) nem épült meg, de a történet nem ért itt véget. 1996-ban ismét jelentkezett egy állítólagos látnok, a magát JNSR (Je Ne Suis Rien)-nek nevező Fernande Navarro, hogy Jézus megjelent neki, és azt mondta, hogy nem kell 738 méteres kereszt, elég 738 centiméteres, de legyen belőle sok. És a következő ígéretet tette hozzá: „Minden hely, ahol a 7,38 m magas kereszt
fel van állítva és a Dozulé-ban általam adott imát imádkozzák, minden katasztrófától
megmenekül... Minden kereszt mint egy őrtorony őrködik felettetek. Mert az a város,
amelyben e keresztemet felállítják, az ÉN oltalmam alatt áll. Imádkozzátok minden keresztem előtt naponta a dozulé-i imát abban a biztos tudatban, hogy ÉN Ott vagyok… Ha az imát szívvel mondjátok, akkor sok kegyelmet kaptok minden ilyen kereszt előtt... Imádkozzatok együtt... Minden imát megáldok, melyet hittel imádkoztok e kereszt lábánál... Minden ima növeli a kereszt hatóerejét.” (Kiemelés tőlem: mint valami mágikus tárgy egy szerepjátékból...)
Ez a méretspecifikáció már kivitelezhető volt, így világszerte elindultak a keresztállítások. Érdemes viszont kicsit átgondolni az keresztállítást indító üzenetek tartalmát és áttekinteni az egyházi reakciókat.
738 méteres keresztet rendel Jézus, 256 m széles vízszintes szárakkal? Aligha van olyan anyag a Földön, amivel ez megvalósítható. A riói Krisztus-szobor 30 méteres, ebben a nagyságrendben a Burdzs Kalifa van 828 méterrel, az Eiffel torony elbújhatna a maga 300 méterével. Tehát az üzenetnek ez a tartalma már kizárja, hogy valódi kinyilatkoztatás legyen.
Ebből (is) következik, hogy a 738 centiméter is hamis.
A 7,38 méteres keresztet kezdeményező látnok egy új dogma kihirdetését is követeli a látomások nyomán, ami Mária isteni származását állítja.
A keresztet állítók azt is terjesztik, hogy Szent II. János Pál pápa apostoli áldását adta 2000. november 15-én mindazokra, akik ezt a keresztet felállítják. Ez valószínűleg szimpla hazugság, de ezt nem tudom biztosan állítani, csak azt, hogy ennek semmilyen nyoma nem található a Vatikán weboldalain.
Ezeket a kinyilatkoztatásokat az Egyház soha nem ismerte el valósként.
Sőt:
Az eredeti dozuléi keresztnél az 1985-ös illetékes ordináriusi döntés szerint tilos bármiféle szent cselekmény végzése, illetve a helyi ordinárius megtiltotta kereszt építését. (Ezeken a tiltásokon a békesség kedvéért később enyhítettek.)
A Fernanda Navarro (JNSR) által közzétett állítólagos kinyilatkoztatások több helyen az egyház tanításával ellentétes dolgokat állítanak, ezért az egyház által deklaráltan a hamis kinyilatkoztatások körébe tartoznak.
A JNSR és követői által alapított „amis de la croix glorieuse” mozgalom, amely ezeknek a kereszteknek az állítását propagálja, a hamis, eretnek tanítások terjesztésével együtt, szektának minősül. Ezekről részletesebben itt lehet olvasni: amen-etm.org/FichadaJNSR.htm
Az osztrák püspöki kar 2004-ben összefoglalta a jelenséget és felhívta a figyelmet az eredete körüli problémákra, és elhatárolódott ezektől a projektektől.
Ugyan sokszor jó dolognak tartom kereszt állítását, a fénykereszt nem csak esztétikai szempontból, hanem eredete miatt is súlyosan problémás."
Kapisztrán
Köszönöm a tájékoztatást. Egyébként én sem tartom hitelesnek és ezért nem is foglalkoztam az "eredetével" kapcsolatosan. Tartsatok bűnbánatot, térjetek meg és higgyetek az EVANGÉLIUMBAN! Ez a hiteles út, amely elvezet a Golgotára és onnan a Mennyországban! Igazi mély, őszinte bűnbánat nélkül nincs megtérés, és megtérés nélkül nincs lelki élet, nincs hiteles "gyümölcs", csak önámítás! És azt …More
Köszönöm a tájékoztatást. Egyébként én sem tartom hitelesnek és ezért nem is foglalkoztam az "eredetével" kapcsolatosan. Tartsatok bűnbánatot, térjetek meg és higgyetek az EVANGÉLIUMBAN! Ez a hiteles út, amely elvezet a Golgotára és onnan a Mennyországban! Igazi mély, őszinte bűnbánat nélkül nincs megtérés, és megtérés nélkül nincs lelki élet, nincs hiteles "gyümölcs", csak önámítás! És azt sem szabad elfeledni, hogy az őszinte megtérés csak a kezdet, aki mindvégig kitart, az ér célba, üdvözül! De akik a "fénykereszt" erejében, védelmében bíznak, lelkük rajta, porul járnak mint az Ó-Szövetségben azok, akik az 1. vagy a 2. Templom erejében, védelmében bíztak! És ne feledjük, a Jeruzsálemi Templom sokkal több volt mint egy kereszt korpusz nélkül! Az öt "balga szűz" is várta a Vőlegényt, de kint rekedtek, mert az ajtó "bezárult"!
Kapisztrán
"Minden ima növeli a kereszt ható erejét!" Valóban a kereszt erejének kell növekednie, vagy az én személyes lelki életemnek, kapcsolatomnak Istennel? Ezen utóbbit pedig nemcsak ima, hanem böjt, szentségimádás, virrasztás, engesztelés stb és ELMÉLKEDÉS által lehet elérni!
Miserere_nobis
Ha csak annyit tennének, hogy a már meglévő, utak mellett álló kereszteket a Corpus-szal gondoznák és a "fénykeresztek"-re fordított pénzből a rászorulókon segítenének valóban szerezhetnének érdemeket Istennél. A szentelmények nem amulettek! A legfájdalmasabb, hogy a magyar egyház is ennyire kénszagú...
Isten áldja!
lowoa
@Miserere_nobis mi a különbség a tuba és a tornádó között