Clicks300
hr.news

Nakon 30 godina: Preminuo tetraplegički svećenik

Otac Luis de Moya (67) preminuo je 9. studenog u Pamploni u Španjolskoj. 1991. godine zaspao je za volanom uzrokovavši strašnu nesreću zbog koje je izgubio pokretljivost i osjetljivost u tijelu, od vrata prema dolje.

De Moya upozorio je na eutanaziju: "Pomozite im da ne pate, nemojte ih ubiti." I, "Mnogi prolaze kroz istu patnju. Neka žive s nadom da u vječnom životu nema boli."

De Moya je 2013. godine rekao da kada pacijent dobije odgovarajuću palijativnu i psihološku skrb, ne traži eutanaziju: "Ovo je statistički provjereno i objavljeno."

Odbijanje ovisnosti o drugima i odbijanje očito potrebne pomoći za njega nije bila vrlina, već ponos.

De Moya je rekao da pati "na najrealniji način koji postoji, svjestan da je u Božjim rukama; najmanje je realno živjeti kao da On ne postoji".

Kad su ga pitali kako dobri Bog može dopustiti njegovu patnju, odsjekao je: "Ako stvarno vjerujete da je Bog dobar, stvar ovdje završava: Bog je dobar; točka. Ono što se s naše točke gledišta čini užasno, s Božje točke gledišta nije tako strašno".

"Ne bih mijenjao položaj ni s kim, jer imam iskustvo kako je Bog divan", svjedočio je, "Bog dopušta zlo, ali nas njemu ne prepušta".

#newsXhqzpchzmy