Gratia copiosa
Mi lesz az Eucharisztikus kongresszuson ennyi minden utan? A lengyel püspoki kar is meghatralt. Meg is van az eredmenye, 20 % -al csokkent a szeminariumba lepok szama. Megerte!? Tegnap olvastam valahol egy masik felkialtast: A modernizmusbol nincs megvaltas! Marmint aki ezt koveti, az nem udvozul. Igaz, az udvosseg elerese, mar nem az elsorendu torekvese ..... a kiknek is?
Mennyország, Mennyország
„Áldott az Úr nevében érkező király! – kiáltozták. Békesség a mennyben és dicsőség a magasságban!” A tömegből néhány farizeus azt mondta neki: „Mester, hallgattasd el tanítványaidat!” „Mondom nektek – felelte –, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni.” (Lk 19, 38-40)
francesco69
Sajnos a mi püspökeink is hallgatnak, tisztelet a kivételnek, de az kevés. Hallgatnak, várakoznak, ne hogy hivatalt veszítsenek. A püspöki hivatallal sajnos nem jár együtt a bátorság és az igazság védelme. Többre tartják a Székesegyházak, templomok felújítását. Szépen felújított templomok hívek nélkül maradnak. Amikor Szent Péter nem volt egyértelmű, hogy pogányságból megtértekkel …More
Sajnos a mi püspökeink is hallgatnak, tisztelet a kivételnek, de az kevés. Hallgatnak, várakoznak, ne hogy hivatalt veszítsenek. A püspöki hivatallal sajnos nem jár együtt a bátorság és az igazság védelme. Többre tartják a Székesegyházak, templomok felújítását. Szépen felújított templomok hívek nélkül maradnak. Amikor Szent Péter nem volt egyértelmű, hogy pogányságból megtértekkel a zsidó keresztények körében nem étkezett Szent Pál bátran figyelmeztette. A mai apostolutódoknak is kötelességük figyelmeztetni Szent Péter székében Ferenc pápát a tévedéseire. Ha egy ember téved egy tanításban nem nagy jelentőségű, de amikor a Pápa téved, aki tévedhetetlen hit és erkölcs dolgaiban ha ex catedra nyilatkozik, az az üdvösséget fenyegeti.
Stoffán György
Az ex catedra egy emberi megnyilatkozás, amelyet emberek tettek kötelezővé. A mi ex catedránk egyedül a krisztusi kinyilatkoztatás.
francesco69
A Pápa Jézus Krisztus földi helytartója ez akár tetszik neki vagy a híveknek vagy a világnak, akkor is az és amit Ő ex catedra nyilatkozik, az Krisztus kinyilatkoztatásában nyeri el az igaz voltát. Aki ezt nem vallja, nem katolikus. Ezért érthetetlen Ferenc idétlenkedése a hit dolgaival. Bár ő ex catedra nem nyilatkozott, de elődei megnyilatkozásait sorra elbizonytalanítja. Krisztust teszi …More
A Pápa Jézus Krisztus földi helytartója ez akár tetszik neki vagy a híveknek vagy a világnak, akkor is az és amit Ő ex catedra nyilatkozik, az Krisztus kinyilatkoztatásában nyeri el az igaz voltát. Aki ezt nem vallja, nem katolikus. Ezért érthetetlen Ferenc idétlenkedése a hit dolgaival. Bár ő ex catedra nem nyilatkozott, de elődei megnyilatkozásait sorra elbizonytalanítja. Krisztust teszi relatíva.
Mennyország, Mennyország