Clicks415
hu.news

Manipuláció és visszaélés a fiatalok szinódusán

A sydney-i Anthony Fisher érsek durva bizonyítékot mutatott fel a fiatalok szinódusával kapcsolatban. Edward Pentinnel beszélgetve felfedte, hogy mi volt a "szinodalitás" mögött.

Fisher elmondta, hogy ez a téma "nem szerepelt a végső dokumentumban, a megbeszéléseken sem volt téma egyik csoportnál sem, a kisebb csoportok jelentéseiben sem szerepelt. Egyszer csak előjött a semmiből".

"A szinódus során sietve írtuk a doktrínát - a szinodalitást figyelembe véve, kevesebb mint egy hét alatt." - mondta Fisher, arra figyelmeztetve, hogy "valódi veszély" az, hogy a szinódusok segítségével fogják terjeszteni a tévhitet.

Hozzátette, hogy a szinódusi atyák tartottak a "homályos szinódusi stílustól, ami többértelmű is lehet". Az érsek kimondta, hogy "így nem lehet doktrínát készíteni".

Manipuláció történt akkor is, amikor a végső szinódusi dokumentumot "olyan gyorsan olvasták fel", hogy a fordítók nem tudták rendesen fordítani azt. "Ezért nem voltunk biztosak abban, mire is szavazunk igennel vagy nemmel" - mondta az érsek.

(Ez is mutatja, hogy a "szinodalitás" annyit takar, hogy "kétszínű beszéd mögé rejtik a hatalommal való visszaélést".)

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsFcngytzsuw