Clicks557
hu.news
1

Pio atya püspöke szerint a nyelvre áldozás egy "visszaélés"

"Próbáljuk elkerülni a hamis spiritualizmust; Az egyiket azért szeretném megemlíteni, mert ez jelenleg különösen aggaszt engem" - mondta Franco Moscone püspök egy január 3-i szentbeszéd során San Giovanni Rotondóban, ahol a Pio atya szentély található.

Moscone az olaszországi Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo püspöke. "Tudom, hogy az emberek folyamatosan kérik a nyelvre áldozást" - folytatta a dühös Moscone.

Hangsúlyozta, hogy NEM a Covid-19 az oka a kézbe áldozásnak, mert számára "nagyon világos bibliai érv" áll mellette, amint maga Krisztus azt mondta: "Vegyetek belőle, és egyétek meg!" - és nem azt mondta, hogy: "Nyeld le." "Mivel veszünk el valamit?" - kérdezte Moscone és diadalmasan válaszolt: "A kezünkkel".

De ezek az érvek gyengék. Moscone "lenyelő" érveléséből arra is lehet következtetni, hogy haza kell szállítanunk a szentostyát. Továbbá: A görög "elvenni" szó azt is jelenti, hogy "fogadni". Moscone azonban érveiből arra a következtetésre jut, hogy a (nyelvre) szentáldozás egy "visszaélés".

VI. Pál 1969. évi Memoriale Domini a szentáldozás terjesztésének módjáról a szentáldozás befogadását (nyelven) "évszázados hagyománynak” nevezi, amelyet "minden bizonnyal meg kell őrizni".

#newsIgnpgppdmb

francesco69
Ez is nagyon gyenge püspök:((((( Ugyan mennyi idő kellett neki, hogy ezt az idiotizmust megfogalmazza? És milyen elégedett a bölcsességével.