Clicks130
hr.news

Otrežnjujuća istina iza novog TruthSocial.com

Glasno najavljena društvena mreža Donalda Trumpa TruthSocial.com navodno je samo još jedan izdanak softvera otvorenog koda Mastodon, kako piše Vice.com (21. listopada).

Mastodon je decentralizirana usluga. Svatko može staviti softver na poslužitelj, dodati preferencije i dizajn te povezati svoj poslužitelj s drugima. Trenutno postoji oko 3.000 Mastodon poslužitelja ("instanci"). Jedan od njih je "Gab.com".

Mastodont nije potpuno funkcionalna društvena mreža. Moguće je dodati manje značajke i trikove, ali se srž softvera teško može poboljšati jer radi na mnogo različitih stranih poslužitelja. Softverski inženjeri smatraju Mastodon tromim i neodrživim.

Trump je tvrdio da je "sav izvorni kod" vlasnički, međutim, osnivač Mastodona Eugen Rochko prepoznao je njegov proizvod nakon što su prve snimke zaslona objavljene u javnosti. Ako je to istina, Trump krši Mastodonovu licencu koja zahtijeva objavljivanje svih promjena u softveru.

Izgradnja društvene mreže složenija je nego što Trump misli. Čak je i Google ugasio svoju društvenu mrežu Google+ jer je neuspjela.

Za razliku od TruthSocial.com, Gloria.tv je prava vlasnička društvena mreža sa vlastitim izvornim kodom. To je potpuno razvijen i potpuno funkcionalan društveni medij koji se odupire svim vrstama neprijatelja poput hakera i spamera, te sadrži filtere za autorska prava i pornografiju. Nadalje, Gloria.tv je masivno prilagodljiva bilo kojem broju korisnika.

Stoga je Gloria.tv jedinstven online proizvod. Ne postoji ništa usporedivo među katoličkim ili nekatoličkim web stranicama. Zato Vas molimo da malom ili velikom donacijom podržite Gloriju.tv. Učinimo Gloriju.tv sjajnom zajedno.

Možete donirati:
- putem bankovnog prijenosa na:
IBAN AT67 6000 0102 1003 6488
BIC BAWAATWW

- putem kreditne kartice ili PayPala
koristeći Kindful

#newsByuodxsfap