hu.news
358

Megvédik a fiatalok katolikus hitüket a püspökökkel szemben

Kevesebb, mint egy hét alatt több mint 500 fiatal ír katolikus írta alá azt a püspököknek címzett levelet, amelyben kétségbe vonják állításukat, miszerint a fiatalabbak "meg akarják változtatni" az egyház szexualitásról szóló tanítását - számol be az IrishCatholic.com.

"Teljes mértékben és örömmel elfogadjuk az egyház tanítását és gyakorlatát, emellett nem kívánjuk megváltoztatni az egyház tanítását". A fiatal katolikusok "kirekesztve érzik magukat a zsinati folyamatból", mivel az egyházat nem érdekelte a véleményük.

A dublini érsekség zsinati beszámolójában közölte, hogy 173 plébánia adott otthont 10 500 résztvevő számára szervezett összejöveteleknek, de ezen kívül még 2200-an vettek részt úgynevezett fókuszcsoportokot segítségével. Az érsekség 1,1 millió megkeresztelt katolikust számlál, vagyis sajnos csak 1,13% vett részt.

Ferenc pápa zsinatán való részvétel kínosan alacsony volt az egész világon. Erre egy nagyon szemléletes példa a melbourne-i érsekségben volt, ahol 1 millió megkeresztelt katolikus él, és ahol 86 egyén és 53 csoport (összesen 500 ember) nyújtott be beadványt.

#newsVpeeqfczql