Clicks372
hu.news

XVI. Benedek: Nincs két pápa - Csak egy pápa van

"Nincs két pápa. Csak egy pápa van" - mondta a gyenge XVI. Benedek, aki még mindig elég erős ahhoz, hogy oligarcha médiainterjúkat adjon, a Corriere della Sera egy február 27-i találkozó során, miközben tenyerével könnyedén megérintette a kartámaszt. hogy kiemelje szavait.

Lemondása "nehéz döntés volt", mondta: "Tiszta lelkiismerettel hoztam meg, és azt hiszem, helyesen cselekedtem. Néhány kissé „fanatikus” barátom még mindig dühös, nem akarták elfogadni a választásomat. Gondolok az ezt követő összeesküvés-elméletekre: egyesek szerint ez a Vatileaks-botrány miatt volt, mások szerint egy meleg lobbi cselekmény miatt, mások szerint a konzervatív baloldali teológus, Richard Williamson esete miatt. Nem akarnak hinni a tudatos választásban. De a lelkiismeretem tiszta."

Mario Draghi új olasz miniszterelnökről: "Reméljük, hogy meg tudja oldani a válságot, olyan ember, akit Németországban is nagyra értékelnek."

Joe Bidenről: "Igaz, katolikus és figyelmes", és hogy "személyesen ellenzi az abortuszt".

XVI. Benedek azt is észreveszi, hogy "elnökként hajlamos folytonosan Demokrata Párt ideológiájával mutatkozni... a gender politikában pedig nem értjük, mi is a pozíciója".

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsYldanjpuev