Clicks572
hu.news

A szinódus záró mise föld tálja Pachamamát jelképezte? A Vatikán válaszol

Az amazonasi szinódus záró mise felajánlásán egy őslakos nő egy tál, zöld és piros virágokat tartalmazó földet adott Ferenc pápának.

A Missale Romanum 73-as útmutatása szerint a kenyeren és boron kívüli más ajándékokat "nem lehet az eucharisztia asztalra tenni".

Viszont Ferenc pápa valamit Guido Marini prelátus fülébe súgott, aki a szertartás vezetője volt, majd az oltárra tette a tálat, és a mise végéig az ott is maradt (videó lent).

Október 4-én ugyan ezt a fekete tálat ajánlották fel Pachamamának a hírhedt szertartás alatt, ami a vatikáni kertekben történt (bal oldali kép).

Egy dél-amerikai pogány weboldal elmagyarázta, hogy a Pachamama felajánlásokat egy tállal is lehet csinálni, ami gyümölcsöket, italokat tartalmaz a földdel együtt, valamint piros virágokat, mivel az a démon kedvelt színe.

Robert Moynihan azt írja az InsideTheVatican.com oldalon október 31-én, hogy a tálnak köze lehetett egy pogány szertartáshoz, ezért "lehet", hogy pogány felajánlás történt a Szent Péter bazilikában.

Marini prelátust kérdezte, aki a következőt adta válasznak: "Nincs információ a növényről; azt tudjuk csak, hogy a szinódus elején lett elültetve, majd felajánlásnak küldték, hogy az oltárra kerüljön".

#newsUoblbpkxmw