Clicks562
hu.news

Úrangyala: Ferenc pápa ítéletet mond önmagáról

Ferenc pápa július 18-i Úrangyala imánál mondott szavai paródiának tűntek, ha szembesítjük a két nappal korábban közzétett kíméletlen Motu Proprio kísérőlevél Traditionis Custodes-szal, amellyel megpróbálja "betiltani" a római rítust.

"Jézus gyengéden meghív" - mondta Ferenc pápa, miközben ő nem a "gyengédségre", hanem a zsarnokságra és a kegyetlenségre támaszkodik, olyannyira, hogy hivatali idejét a katolikus egyház Sztálin-korszakának nevezhetjük.

Ferenc pápa az "együttérzést" idézte fel, hozzátéve, hogy "Isten stílusa a közelség, az együttérzés és a gyengédség". Minden alkalommal, amikor ezeket a jelszavakat ismételgeti, tükröt állít maga elé, amely nem az "együttérzést", hanem a "szívtelenséget", a "távolságtartást" és a "keménységet" tükrözi.

Ítéletet mondott magáról, dicsérve a szívet, amely "képes meghatódni", "nem ragad le önmagában", "észreveszi a másikat, a sebeiket, a szükségleteiket". Ferenc pápa a Traditionis Custodes kísérőlevelével mutatja meg, hogy igazából ezekre képtelen. Ez nem több, mint üres szavak és elterelő stratégia.

#newsFivayrkgzp