Bazsó-Dombi Attila
@pmt-a
"A technológiai fejlődés hasznos és fontos"!?
Ugyan, mi haszna és fontossága van az örök üdvösség javára, ami többletet adna mondjuk a felvilágosodás (valójában elsötétedés) és humanizmus (valójában Isten ellen lázadó antropológia) előtti korok értékeihez?!
Talán fejlődés lenne-e a "transzhumanizmus":
blog.hu/2020/11/11/transzhumanizmus_az_uj_felvilagosodas
pmt-a
Pl. az, hogy itt vitatkozhatunk. Vagy az, hogy a gyermekedről készíthetsz digitális fotót, vagy ingyen telefonálhatsz.

Az örök üdvösség egy másik kérdéskör.
Bazsó-Dombi Attila
@pmt-a
Dehogyis más kérdéskör, hiszen a kütyük iránti függőségek kütyü-bálványokat teremtenek kütyü-influenszer kisitenekkel, amely témakör kifejtését folytatni lehetne!
Sipos Balázs
A technológia a böllérkés, a felhasználó a böllér. A kés egyre élesebb, a böllér egyre hülyébb.
Bazsó-Dombi Attila
@Sipos Balázs
Frappáns! Fején találta a szöget!
pmt-a
Magyarországon a kommunista diktatúra térhódítása, de az, hogy az USA-ban és Angliában több, mint tíz éve alkalmazzák, az nem diktatúra.
A technológiai fejlődés hasznos és fontos, mindig az a nagy kérdés, hogy milyen végső céllal használják fel.
Beati pauperes spiritu
@pmt-a Nem teljesen értek veled egyet. Azok a problémák, amelyeken a technikai fejlődéssel próbál segíteni az emberiség, a legtöbb esetben épp a technikai fejlődés által keletkezett. Ezért számomra kérdéses annak szükségessége.
Bazsó-Dombi Attila
@Beati pauperes spiritu
Teljesen egyetértek! A kütyü-idiotizmusról nem is beszélve, ami a szellemi képességek teljes elsorvadásával jár együtt. Hol marad még hely és igény a szívben és a lélekben az égi vezetés felismerésére és követésére?!
Beati pauperes spiritu
Kedves @Bazsó-Dombi Attila atya, a Szeretetre vágyik minden ember, csak sok esetben nem jó helyen keresik. Az én esetemben is így volt ez sokáig. Mea maxima culpa... A hívek felelőssége is nagy, mert ők leginkább a hitelesen élt életükkel tudják a lelkeket megnyerni a Jóistennek. Felnőttként mondhatom én egy gyereknek, hogy ne a mobilját nyomogassa állandóan, ha közben én is azt teszem... …More
Kedves @Bazsó-Dombi Attila atya, a Szeretetre vágyik minden ember, csak sok esetben nem jó helyen keresik. Az én esetemben is így volt ez sokáig. Mea maxima culpa... A hívek felelőssége is nagy, mert ők leginkább a hitelesen élt életükkel tudják a lelkeket megnyerni a Jóistennek. Felnőttként mondhatom én egy gyereknek, hogy ne a mobilját nyomogassa állandóan, ha közben én is azt teszem... Mondhatom, hogy ne a négy fal között kuksoljon, ha én nem töltök vele időt a szabadban. stb......
A világ egyre jobban elvakítja az embereket és egy pap sem jut el mindenhová. Viszont ahová egy pap nem jut el, oda eljutnak a hívők. Ezért a mai világban mindennél fontosabb a példamutatás a hívők részéről! Ugyanis a templomba nem azért fog elmenni pl. egy ateista, mert én azt mondom neki, hanem mert rajtam keresztül a Szeretet magához vonzza.
Bazsó-Dombi Attila
Amen! Hamarosan a vértanúk vére lesz ismét a magvetés, akárcsak az Egyház első századaiban.