Ferenc pápa: Nők választják majd a püspököket

A pápa a Reuters.com-nak július 6-án azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a Szentszékben több "magasabb" pozíciót kapnának nők.

Ezért azt tervezi, hogy nőket jelöl a püspököket kiválasztó bizottságba. Eddig minden tag bíboros, püspök vagy pap volt, akik havonta kétszer üléseznek.

"Először két nőt fognak kinevezni a püspököket választó bizottságba, a Püspöki Kongregációban". Ferenc pápa szerint így "a dolgok kicsit nyitottabbak lesznek".

Az autokrata pápa jól ismert arról, hogy figyelmen kívül hagyja a bizottság javaslatait.

#newsZjhnnclodw

Pálos Pál
Egyre inkább a "nyílt társadalom" ideológiája látszik érvényesülni.
Bazsó-Dombi Attila
Apostolutódok! Atyák!
Ez a figura lenne érvényes pápa?!
Kapisztrán
Tulajdonképpen "Ferenc pápa" egyre nyíltabb színvallása számunkra örvendetes tény, amely által igazolja tetteivel a Jel 13, 11. versének konkrét beteljesítőjeként báránybőrbe bújt farkas! Majd amikor barátja, az Antikrisztus is színre lép, kiderül igazi mivolta - "hamis próféta"! Micsoda kereszt nehezedik Szentatyánk, XVI. Benedek pápánk vállára e végső időben! És micsoda lelki vakság sújtotta …More
Tulajdonképpen "Ferenc pápa" egyre nyíltabb színvallása számunkra örvendetes tény, amely által igazolja tetteivel a Jel 13, 11. versének konkrét beteljesítőjeként báránybőrbe bújt farkas! Majd amikor barátja, az Antikrisztus is színre lép, kiderül igazi mivolta - "hamis próféta"! Micsoda kereszt nehezedik Szentatyánk, XVI. Benedek pápánk vállára e végső időben! És micsoda lelki vakság sújtotta pásztorainkat, papjainkat mivel nem voltak éberek és "elaludtak"! Nem ismerték fel az idők jeleit, mivel "nincs szükségük magán kinyilatkoztatásokra", megfeledkeztek a KEK 675. foglat tartalomról, azt gondolván szívükben, hogy "nem a mi időnkben teljesedik be"! Ó, ti balgák, számtalanszor felolvastátok milyen jutalom vár a "béresekre"! Legalább most, az utolsó percekben ÉBREDJETEK FEL! Amíg nem késő, mert ha kidobnak, a külső sötétségben szörnyű lesz az ébredésetek!
charisma
a nők meg majd női püspököket akarnak - szépen, lassan, de egy irányba mennek a dolgok...
Uram, irgalmazz!
charisma
A nők eképpen is diskurálhatnak: „Mit szólnál egy fiatal és jóképű pápához, a sok öregúr helyett?”