Clicks20
ro.news

Nefericitul Francisc vrea să facă „această biserică diferită”

„Trebuie să facem această Biserică diferită. Aceasta este provocarea, pentru o Biserică diferită, deschisă elementelor noi ”, a declarat Francisc la deschiderea Sinodelor sinodale din 9 octombrie.

Contrazicându-l pe Hristos („lumea te urăște și m-a urat pe mine mai întâi”, Ioan 15), el a venit cu ideea că „Biserica are nevoie de mai multă prietenie cu lumea”. Francisc a parafrazat „riscurile” cu cuvintele sale obișnuite goale: „formalism”, „intelectualism”, „ispita mulțumirii de sine.”

Cardinalul luxemburghez Hollerich, prezentatorul general al sinodului, a mărturisit că „habar nu are” ce fel de instrument de lucru va scrie, „Paginile sunt goale”. Probabil că va afla în curând că altcineva a făcut treaba în locul lui.

Un pic în afara contextului, arhiepiscopul Lazarus You Heung-sik, noul prefect al Congregației Clerului, a vorbit despre creșterea sa, spunând că, în timp ce era încă păgân, a mers la o școală catolică numită după Sfântul Andrei Kim Taegon [un martir urât de lumea],

„A fost primul preot coreean și și-a dat viața pentru alții. Mărturia lui m-a atras foarte mult ”. Kim a fost botezat în Ajunul Crăciunului 1966 la 16 ani, devenind primul creștin din familia sa.

#newsPmpgaotiyz