hu.news
1390

Zavart Vatikán: A "megkeresztelünk" kifejezés "érvényes" volt 2003-ban, de 2020-ban már nem érvényes

A Hittani Kongregáció augusztusban megállapította, hogy a "megkeresztelünk" kifejezéssel adott keresztség nem érvényes. Azonban egy másik vatikáni kongregáció ennek ellentmondott. A Istentiszteleti …More
A Hittani Kongregáció augusztusban megállapította, hogy a "megkeresztelünk" kifejezéssel adott keresztség nem érvényes. Azonban egy másik vatikáni kongregáció ennek ellentmondott.
A Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció egy 2003-as levélben kinyilvánította az egyházmegyének, hogy ez a formula "tiltott", de "érvényes". A levelet a "Roman Replies and CLSA Advisory Opinions" 2003-as kiadásában publikálták.
"A többes számú első személy alkalmazása az egyes szám helyett...nem vonja kétségbe a megkeresztelés érvényességét. Vagyis, ha a három isteni személyt megnevezik, mint Atyának, Fiúnak és Szentléleknek, a többes számú első személy használata nem érvényteleníti a szentséget" - írja a dokumentum.
Kép: © John Ragai, CC BY, #newsEmwoxrovgh
Xzenon
Tipikus zavarosság megint. Van erre tradíció, mit kell mondani és pont. Ennyi. A többi csak szájtépés meg hivatali fontoskodás....