Clicks86
hr.news

Franjina reforma: "uznemirujući" i "opasni" likovi

Kardinal Braz de Aviz i nadbiskup Carballo, vođe Kongregacije za vjerske zajednice "uznemirujući su i opasni likovi", kako piše MarcoTosatti.com (13. rujna).

Sada su sve zajednice staroga obreda pod njihovim zapovjedništvom i za njih podižu "svete giljotine". Aviz se hvali da je kopile (sic!) potomak kraljeva Portugala, bio je svećenik u pokretu Focolare i komunist Teologije oslobođenja pa ga je [stoga] Ivan Pavao II. učinio biskupom i nadbiskupom.

Benedikt XVI. promaknuo ga je u Rim 2011. godine što je iznenadilo brazilsku nuncijaturu jer je njegova opsesija gospodarstvom ostavila gorka sjećanja. Osobno je priznao da je pokrivao svećenike koji su imali djecu, uključivši i njegovog sada pokojnog brata kojemu je povjerio župu u Brasiliji.

Carballo je postao poznat kao general franjevaca (OFM) kada je bio odgovoran za najveći gospodarski skandal među vjerskim zajednicama (gubitak: 50 milijuna eura). Stvar se - očito - nikada nije istraživala jer su za to bili odgovorni "liberali".

U korijenu slučaja bile su investicije povezane s drogom i oružjem. Carballo ne živi s franjevcima u neposrednoj blizini Vatikana, već u raskošnom stanu na vatikanskom teritoriju (Specola: "za svaki slučaj").

Nedavno je Carballo bio dovoljno besraman da objavi dokument o smjernicama za dobru upravu među vjerskim zajednicama...

Slika: João Braz de Aviz, José Carballo © wikicommons, CC BY-SA, #newsUoxcdwixxp