Clicks23
ro.news

Consiliul manipulat: modul în care revista Time i-a ademenit pe episcopi

Robert Blair Kaiser (+2015), corespondent Vatican II pentru Time Magazine, a dispus de un buget de 20.000 $ (echivalent cu 173.750 $ în 2021) pe lună, furnizat de angajatorul său, pentru a găzdui petreceri pentru episcopi și jurnaliști.

El a menționat acest lucru în 2004 lui Robert Moynihan (InsideTheVatican.com, 13 mai). Kaiser a fost între 18 și 28 de ani iezuit, dar a părăsit ordinul pentru a se căsători și de a divorța la mijlocul anilor 1960.

La acea vreme, Revista Time era controlată de fondatorul său Henry Luce (+1967), fiul unui misionar presbiterian și membru al Partidului Republican, numit „Il Luce”, o piesă a lui Benito Mussolini din Italia („Il Duce "). Luce a încercat în anii 1960 LSD și a raportat că vorbise cu Dumnezeu sub influența sa.

La Roma, Kaiser a închiriat un apartament foarte mare că loc pentru a discuta agenda unei „Biserici mai deschise” la cinele obișnuite, „Eu și soția mea găzduiam adesea 50 sau 100 de jurnaliști și monseniori, preoți și episcopi și diplomați, uneori în timpul săptămânii, uneori în weekend. "

Kaiser avea mese zilnice și, în special, întâlniri mari de duminică seara care au devenit „un fel de instituție”. La o petrecere, arhiepiscopul din Bombay, cu capul în nori, Thomas Roberts SJ (1893-1976) a descoperit că „părerile sale aventuroase” erau împărtășite de mulți alți prelați, „Ei au crezut (și au spus cu voce tare) că Biserica este supraîncărcată cu bagaje în exces, mit, superstiție și prostii. ”

Aceștia au fost aceiași care au votat pentru documentele Vaticanului II și au pus în aplicare așa-numitele „reforme” care au dus la cel mai mare dezastru care a afectat Biserica de la înființarea ei.

Imagine: Vatican II © wikicommons, CC BY-SA, #newsMhjmdkpksb