Clicks1.2K
Johannes Eck
18

A pápa megvetése a kereszténységet védő vezetőkkel szemben: Magyarország esete

A Radio Cope (a Spanyol Püspöki Konferencia rádiója) Carlos Herrerával készített hosszú interjúban, amelyet ma teljes terjedelmében közzétettek, a pápa számos fontos és aktuális témát érint…, de a mi figyelmünk azonnal egy olyan témára irányult, amely őt is izgatja...

Ma reggel, 2021. szeptember 1-jén, szerdán 8.00 és 9.18 között a Radio Cope sugározta a Ferenc pápával készült hosszú interjúját, amelyet Carlos Herrera készített a múlt hétvégén Santa Martában. Számos - és fontos - témát vitattak meg. Itt csak az egyikről számolunk be, egy sürgetően aktuális témáról, mivel a (pápa) Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való szeptember 12-én esedékes látogatásáról van szó, ahol a pápa fogja celebrálni a záró szentmisét.
Mint ismeretes, a (fontos) találkozó Budapesten lesz, annak az országnak a fővárosában, amely demokratikusan választotta miniszterelnökévé Orbán Viktor protestáns politikust (aki egy református és katolikus vegyes kormányt vezet). Ez a mérsékelt jobboldali kormány teljes mértékben együttműködött a Magyar Katolikus Egyházzal (Erdő Péter bíborossal az élen) a kongresszus szervezésében, és mindig nagyon szívélyes kapcsolatot ápolt magával a püspöki konferenciával.

A tény az, hogy az argentin pápa egyszerűen nem tudja megemészteni Orbán Magyarországát. Szeretné, ha a kongresszus inkább a Marson lenne (és ő biztosan elmenne oda), Caracasban, Havannában... hogy elkerülje a találkozót a borzalmas szuverenista politikussal, és helyette baráti beszélgetést folytasson Maduro és Castro örököseinek (Fidel és Raul) angyali alakjaival.
Szerencsétlenségére a találkozó Budapesten van. Valahogy ki kell bírnia... de ez nehéz. Semmit sem tesz annak érdekében, hogy ezt elrejtse. Például a 2021. március 8-i repülős sajtótájékoztatón (Irakból való visszatérése alkalmából) így válaszolt az utazásra vonatkozó kérdésre pápasága nyolcadik évében:

"Ezt kell tennem" (a pápa babonásan keresztbe teszi ujjait - a szerk.). Nem tudom, hogy az utazások megvalósulnak-e vagy sem, de megvallom, hogy ezen az úton sokkal jobban elfáradtam, mint a többin. A 84 év nem következmények nélküli... de majd meglátjuk. Most Magyarországra kell mennem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére, nem országlátogatásra, hanem csak a szentmisére. De Budapest kétórás autóútra van Pozsonytól, miért ne látogathatnánk el Szlovákiába? Így történnek a dolgok...".

Ebből már világossá vált, hogy Bergoglio vonakodik Magyarországtól, mint látogatásra érdemes "országtól", szemben a Szlovákiába való utazása örömével. Emlékeztetünk ennek kapcsán a Vatican News első változata és a vatican.va/content/vatican.html hivatalos változata közötti különbségre a válaszról szóló tudósításban. (lásd rossoporpora.org/…raq-papa-citazioni-scelte-e-vergogne-italiche.html ).
A Radio Cope-nak adott interjúban még világosabban kirajzolódik a pápai elégedetlenség... a válaszból könnyedén kiolvasható a Fratelli tutti pápájának kelletlensége, amiért "találkoznia kell" az ellenszenves Orbán Viktorral.
Javasoljuk a L'Osservatore Romano által közölt spanyol fordítást, amely néhány perccel ezelőtt jelent meg (a kiemelés tőlünk):

"Nem tudom, hogy találkozom-e vele (Orbán Viktorral – szerk.). Tudom, hogy a hatóságok eljönnek, hogy üdvözöljenek. Nem megyek Budapest belvárosába. A kongresszus helyszínére megyek. Lesz egy terem, ahol találkozom a püspökökkel. Én fogadom a hatóságokat, akik eljönnek. Nem tudom, mely hatóságok jönnek. Ismerem az elnököt, mert jelen volt a misén Erdélyben, Románia egy olyan részén, ahol magyarul beszélnek, egy gyönyörű misén. Azt hiszem, egy miniszterrel jött. Azt hiszem, nem Orbán volt az. Tudja, a mise végén hivatalosan is köszöntenek. Nem tudom, kit fognak küldeni. Az egyik dolog, amit én teszek, hogy nem kész forgatókönyv szerint haladok. Amikor találkozom valakivel, a szemébe nézek, és hagyom, hogy a dolgok történjenek. Fogalmam sincs, mit fogok mondani a hatóságoknak. Nem tudom. Általában nem szeretek a jövőbeli dolgokról (gondolkodni), amelyek nem segítenek nekem".

Különös ez a pápa, aki ilyen módon válaszolva nevetségessé teszi a diplomáciai erőfeszítéseket (beleértve az államtitkárság és Parolin bíboros erőfeszítéseit, akit - a Radio Cope-nak adott interjú egy másik, "kínai" részében úgy jellemzett, hogy "a legjobb diplomata, akivel valaha találkoztam") és a Magyar Püspöki Konferencia erőfeszítéseit, amelynek célja egy találkozó közte és azon ország miniszterelnöke között, ahová be fogja tenni a lábát. Furcsa ez a pápa, aki rosszul próbálja leplezni a rosszindulatát, megvetően kezelve a miniszterelnököt azzal, hogy lefitymálja a vele való találkozót. Furcsa ez a pápa, akiről láthatjuk, hogy nyilvánosan akarja megalázni Orbánt olyan mértékben, hogy az kénytelen legyen indulatosan reagálni (lemondani a találkozót). Furcsa ez a pápa, aki láthatóan nem olvasta a budapesti kongresszusi látogatás hivatalos programját, amely 2021. szeptember 12-én, vasárnap 8.45-kor a "Találkozó a köztársasági elnökkel és a miniszterelnökkel a budapesti Szépművészeti Múzeumban" című programot írja elő. Furcsa, az biztos, de amikor a rosszindulat elhatalmasodik rajtad és gyötör, még ha Szent Péter utódja is vagy, ... mit tehetsz?

(Forrás: MiL - Messainlatino.it: Disprezzo del Papa per i governanti che difendono il cristianesimo: il caso Ungheria; eredeti írás: RADIO COPE: PAPA SPREZZANTE CON VIKTOR ORBAN (rossoporpora.org)
charisma
Néhány kép a hívők egységéről, szeretetéről és mennyiségéről - nem meglepő módon a jobboldali, és nem a liberális és a keresztény- és pápaellenes média tálalásában:
Képeken a NEK lélekemelő pillanatai - vasarnap.hu
Johannes Eck
Nagggyon hálásak vagyunk a pápának, hogy a várakozásokkal ellentétben megemberelte magát, és nem szólt be nyilvánosan látogatása során senkinek, ezzel nagy dicsőséget szerezve a magyaroknak. Úgy gondoljuk, hogy a nagy tömeg jelenléte, amely már az Úr Krisztus életében (és halálában) is biztos igazodási pont volt, minden korábbi és ez utáni bűnére fátylat borít. Hajlamosak vagyunk mi is "spongyát …More
Nagggyon hálásak vagyunk a pápának, hogy a várakozásokkal ellentétben megemberelte magát, és nem szólt be nyilvánosan látogatása során senkinek, ezzel nagy dicsőséget szerezve a magyaroknak. Úgy gondoljuk, hogy a nagy tömeg jelenléte, amely már az Úr Krisztus életében (és halálában) is biztos igazodási pont volt, minden korábbi és ez utáni bűnére fátylat borít. Hajlamosak vagyunk mi is "spongyát rá"-t kiáltani, mert a nagy tömeg egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a pápa nem eretnek, és semmi sem igaz abból, amit róla beszélnek.
Hálásak vagyunk azért is, hogy még mosolygott is, nagy megkönnyebbülést okozva ezzel bíboros urunknak, akit ennek hiánya jobban aggasztott, mint az Úr testének lábbal tiprása. Együttérzünk felszabadult örömével. Reméljük, hogy elérte célját a pápai látogatás és az eucharisztikus világkongresszus, nem mellesleg nagyot növekedtek Erdő doktor életbenmaradási, ezáltal pápai esélyei. Mert ő kell nekünk, aki biztosan tudja, hogy a káposzta és a kecske is fontos, szimpatikusan mosolyog, és aranykeretes szemüvege van. Úgy érzem.
Bazsó-Dombi Attila
@Johannes Eck
Brilliáns!
charisma
@Beati pauperes spiritu köszönöm a kioktatást. Talán ez a kép is sejtet valamit:
Bazsó-Dombi Attila
@charisma
Talán ez "hatalmas", remélhetőleg inkább hívősereg mint tömeg (Csíksomlyói pünkösdi búcsú 2009, május 30.):
youtube.com/watch?v=OSOh3SZaDig
charisma
@Bazsó-Dombi Attila elszomorító számomra azt látni, hogy két testvérrel (köztük egy pappal) vitatkozom a "hatalmas" mennyiség vizuális ábrázolásáról.
Bazsó-Dombi Attila
@charisma
Egyáltalán nem a mennyiségről hanem a minőségről van szó, de folytathatod a szerecsenmosdatást ha Téged megnyugtat.

Továbbá: keresztények "tömegéről" áradozni eleve önellentmondás, mert ugyanaz a tömeg egyszer éljenez, máskor lincsel.
Érdemes megjegyezni, nem mellesleg a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén:
Az Egyházban csak a személyek számítanak, mert a Személyes Megváltó a …More
@charisma
Egyáltalán nem a mennyiségről hanem a minőségről van szó, de folytathatod a szerecsenmosdatást ha Téged megnyugtat.

Továbbá: keresztények "tömegéről" áradozni eleve önellentmondás, mert ugyanaz a tömeg egyszer éljenez, máskor lincsel.
Érdemes megjegyezni, nem mellesleg a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén:
Az Egyházban csak a személyek számítanak, mert a Személyes Megváltó a személyeket váltotta meg egyenként és közösségileg, nem a tömeget, amely Jézus Krisztus számára a kereszthalált követelte!
charisma
Aki látta (helyszínen, tévében), biztos megerősíti, hogy nagy pampogás volt előre zörgetni a harasztot, hogy a pápa így, a pápa úgy...
A pápa és (Erdő bíboros) is láthatóan megrendült attól a hatalmas tömegtől, aki várta, köszöntötte, üdvözölte Ferencet - az egész szentmise alatt egyetlen momentum, szó sem hangzott el a szájából, ami nem Magyarország és a magyarok dicsőségét szolgálta volna.
A …More
Aki látta (helyszínen, tévében), biztos megerősíti, hogy nagy pampogás volt előre zörgetni a harasztot, hogy a pápa így, a pápa úgy...
A pápa és (Erdő bíboros) is láthatóan megrendült attól a hatalmas tömegtől, aki várta, köszöntötte, üdvözölte Ferencet - az egész szentmise alatt egyetlen momentum, szó sem hangzott el a szájából, ami nem Magyarország és a magyarok dicsőségét szolgálta volna.
A kettészakadt ország "frázis" erre is érvényes volt:.
Bencsik Gábor: Zárómise | Mandiner
Bazsó-Dombi Attila
A még mindig ábrándozók akkor sem ébrednének a valóságra, ha Szent Mihály Arkangyal fehér gyolcsingesen leszállna hozzájuk ébresztőt fújni...
Bazsó-Dombi Attila
@charisma
"Két Magyarország. A gúnyolódók és a lelkük épülését keresők. A dekonstruálók és a megőrzők. Az egyedül önmagukban bízók és a szakralitás erejét érzők. A sors ma megint mindenkinek választást kínált a kettő között." (Bencsik Gábor: Zárómise | Mandiner)
A "szakralitás" vajon mennyiben kaphat helyet ahol "nyitottság, elfogadás, befogadás" polkorrekt őrültségek szajkózásával éppen a …More
@charisma
"Két Magyarország. A gúnyolódók és a lelkük épülését keresők. A dekonstruálók és a megőrzők. Az egyedül önmagukban bízók és a szakralitás erejét érzők. A sors ma megint mindenkinek választást kínált a kettő között." (Bencsik Gábor: Zárómise | Mandiner)
A "szakralitás" vajon mennyiben kaphat helyet ahol "nyitottság, elfogadás, befogadás" polkorrekt őrültségek szajkózásával éppen a deszakralizáció nyomul?!
Mikor hallottál valamely résztvevő főpap szájából buzdítást az örök kárhozat elkerülését és az Örök Üdvösség elnyerését gyümölcsöző életszentségre vezető önmegtagadásra és erényes életre?!
charisma
@Bazsó-Dombi Attila, nem volt módom sem elmenni, sem minden tanítást az interneten végighallgatni.
Azzal hogy az egész rendezvényt és az összes főpapt lehúzod, egy tapodtat sem jutunk előre sem a szeretetben, sem az egységben.
A konferencia egyébiránt az Oltáriszentségről, nem pedig a nyitottság-elfogadás-befogadás liberális eszméjéről szólt.
Csak úgy mondom.
Bazsó-Dombi Attila
@charisma
Senkinek nem áll szándékában "lehúzni" bárkit. A tragédia, hogy ha esetleg próbálná is valaki megtenni, már nem lenne lehetősége "lehúzni" az általad hivatkozott kategóriát, miután már lehúzták saját magukat úgy általában, és kifejezetten az utóbbi másfél évben (sorolhatod Te is, hogy milyen merényletekkel a Szentségek és a hívők ellen).
francesco69
Nagyon sajnálom, hogy ide hívták. Mert megrontja azt a jót is, ami a NEK által kapunk Krisztustól. A Csíksomlyón tett látogatása sem volt atyai, közönyös, unott képpel nézte azt a nagy tömeget, amit más romániai állomásán nem látott, és még magyar is volt ráadásul. Remélem Szent Pállal és vallom, hogy ahol elhatalmasodik a bűn, ott túlárad a kegyelem. A Kegyelem nagyobb mint Ferenc. Sajnos nem …More
Nagyon sajnálom, hogy ide hívták. Mert megrontja azt a jót is, ami a NEK által kapunk Krisztustól. A Csíksomlyón tett látogatása sem volt atyai, közönyös, unott képpel nézte azt a nagy tömeget, amit más romániai állomásán nem látott, és még magyar is volt ráadásul. Remélem Szent Pállal és vallom, hogy ahol elhatalmasodik a bűn, ott túlárad a kegyelem. A Kegyelem nagyobb mint Ferenc. Sajnos nem sok jó arád ki belőle.
Bazsó-Dombi Attila
Enyhe fogalmazás...
Bazsó-Dombi Attila
Egy funkcionális analfabéta meghasonlott nem tudhatja átlátni, hogy Balázsfalva, Csíksomlyó, Budapest, Pozsony akkor is Mária Országa, azaz Magyarország, ha 3 állam is időlegesen (tehát 2 év alatt már a 3. országlátogatást teszi)!
Mamocs
Nem a témába vág, de gyalázkodásnak ne használjunk mentális betegségeket, esetleg genetikai betegségeket.( pl autista, skizofrén, értelmi sérült stb..) Legyünk kicsit tisztelettel az ilyen betegséggel élő embertársaink iránt! Tudom ez annak akinek sehol a látókörén belül ilyen ember nem él talán fel se tűnik, de nekünk akik ilyen gyerekeket nevelünk, vagy küzdünk hozzátartozóink betegségével, …More
Nem a témába vág, de gyalázkodásnak ne használjunk mentális betegségeket, esetleg genetikai betegségeket.( pl autista, skizofrén, értelmi sérült stb..) Legyünk kicsit tisztelettel az ilyen betegséggel élő embertársaink iránt! Tudom ez annak akinek sehol a látókörén belül ilyen ember nem él talán fel se tűnik, de nekünk akik ilyen gyerekeket nevelünk, vagy küzdünk hozzátartozóink betegségével, nagyon rosszul tud esni . Köszönöm a megértést!
Bazsó-Dombi Attila
@Mamocs
Köszönöm az észrevételt, sajnálom ha érzékenyen érintette, nem volt szándékom bárkit megbántani. Ugyanakkor: az Anyaszentegyház és a Nemzetek ellen irányuló gonoszság ténymegállapítása nem gyalázkodás.
Mamocs
Attila, tudom, hogy nem akart senkit bántani a megjegyzéssel. Aki nincs ebben a cipőben tényleg nem tudhatja milyen harvok ezek. Nincs harag!
Beati, köszönöm! Ez a kereszt a miénk, de hisszük, hogy ez út is egyben amin Jézussal találkozhatunk.