Clicks20
ro.news

Mitraliera Diavolului: Homosexualitatea nu este „un păcat”

Părintele Mattieu Jasseron, în vârstă de 36 de ani, își induce în eroare publicul într-un videoclip TikTok.com (25 august) explicând „de ce [practicata] homosexualitatea nu este cu siguranță un păcat.”

Videoclipul a generat 422,5K clicuri și 5514 comentarii. Jasseron are 627,2.000 de adepți și este activ pe TikTok.com din august 2020.

Vorbind ca o mitralieră, el povestește că „nu am găsit” nici în Biblie, nici în Catehism că homosexulitatea este un păcat și citează infamul dicton Who-am-I-to-judge al lui Francisc.

Jasseron este preot paroh în Joigny, Protopopiatul Sens-Auxerre al cărui arhiepiscop Hervé Giraud, 64 de ani, spune despre el: „Nu face prozelitism [= vestirea Evangheliei] și de aceea funcționează.”

Provenind dintr-o familie nereligioasă, Jasseron este fost administrator. El a fost hirotonit preot în iunie 2019, primul preot eparhial după opt ani.

Lipsa preoților din Sens-Auxerre este atât de dramatică încât arhiepiscopul Giraud a preluat o parohie în septembrie 2021. 18 din cei 34 de preoți eparhiali au peste 75. În acest an, au murit nouă preoți.

#newsZiuaasbhmw