hu.news
104

Meleg gestapo: A Vatikán NEM blokkolja a szólásszabadságot elnyomó törvényjavaslatot

A Vatikán nemtörődöm reakciója "semmiképpen sem kérte, hogy blokkolják" az elnyomó Zan olasz törvényt - mondta Parolin vatikáni államtitkár a VaticanNews.va lapnak (június 25).

A meleg gestapo Zan törvény, amely a neokommunista Alessandro Zan olasz parlamenti képviselőről kapta a nevét, a homoszexuális propaganda cáfolatát próbálja védeni.

Parolin azzal indokolta magát, hogy a Vatikán által az olasz szentszéki nagykövetnek küldött szöveg egy "belső dokumentum" volt, amely állítólag kiszivárgott. "Ellenezzük azt, hogy gyűlölettel vagy intoleranciával kezeljünk másokat a szexualitásuk végett" - mondta Parolin.

A gyáva prelátus csak annyit jegyzett meg, hogy a törvényjavaslatban szereplő diszkrimináció fogalma "túlságosan homályos", és azt kockáztatja, hogy "büntethetővé tesz minden lehetséges megkülönböztetést férfi és nő között, ami olyan következményekkel járhat, amelyek ellentmondásnak bizonyulhatnak, és amelyeket véleményünk szerint el kell kerülni, amíg erre van rá idő".

Parolin szerint a büntetőjogi relevancia területén jól meg kell határozni, hogy mi megengedett és mi tilos - azonban éppen ez a meleg gestapo törvények célja: megfélemlíteni az embereket a bizonytalanság felhasználásával.

#newsCaibixsfdo