Clicks441
hu.news
2

Ferenc pápa kivette az "Isten haragja, bűnbocsánat" szövegeket a Novus Ordo járványi miséből

Ferenc pápa jóváhagyott április 1-jén két liturgikus szöveget, melyek a koronavírus pánikra íródtak.

Az első a "járványügyi mise", a második egy további szöveg az idei kijárási korlátozásról, melyek a nagypénteki liturgiákat érintik.

A ChurchMilitant.com észrevette, hogy a járványügyi eucharisztia már nem tartalmaz semmilyen utalást "Isten haragjára és a bűnbocsánatra".

A fő könyörgésben megkérik Istent, hogy "együttérzéssel tekintsen a betegekre, adjon örök nyugalmat az elhunytaknak, vigasztalja a gyászolókat, gyógyítsa meg a betegeket, adjon békét a haldoklóknak, erősítse meg az egészségügyi dolgozókat, adjon bölcsességet vezetőinknek és adjon bátorságot mindenkinek, hogy szeretettel viszonyuljunk egymáshoz".

Helyette a római rítus "misét kér, hogy megvédjen Isten minket a halál elől a dögvész idején" és megkéri Istent a fő könyörgésben, hogy "vond vissza haragodat" és "üdvözöld és bocsáss meg embereidnek, hogy visszatérjenek hozzád".

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsFonlmtbtnt

Miserere_nobis
Ferenc leírta magáról, hogy nem pápa. Így teljesen mindegy, mit csinál érvénytelen... egyébként is már rég kiközösítette magát az Egyházból a megátalkodott eretneksége miatt. Az ôskeresztények már rég kisöpörték volna a szemetet a Vatikánból...
Stoffán György
Ezt maga Luther is kitagadná...