charisma
1124

Biden növeli a hozzájárulást az abortuszpárti UNICEF programhoz

WASHINGTON, D.C. Január 20. (C-Fam) Az Egyesült Államok bejelentette, hogy újabb 37 millió dollárral járul hozzá az Education Cannot Wait globális alaphoz, amely az abortuszt és az „átfogó szexuális felvilágosítást” támogatja.

Az új támogatással az amerikai hozzájárulás teljes összege nagyjából 92,3 millió dollárra emelkedik az alap sajtóközleménye szerint.

„Az Egyesült Államok büszkén támogatja az Education Cannot Wait projektet annak 2016-os megalakulása óta, és büszkén növeljük támogatásunkat” - mondta Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) igazgatója az új, 37 millió dolláros amerikai hozzájárulás bejelentésekor, amely az Egyesült Államok eddigi legnagyobb hozzájárulása.

„Alig várjuk, hogy növeljük az oktatáshoz való hozzáférést … és elérjük a leginkább marginalizált diákokat, különösen a lányokat, valamint a gender és szexuális kisebbségeket” - mondta Powers.

Az Education Cannot Wait egy globális oktatási kezdeményezés, melynek az ENSZ Gyermekalap (UNICEF) a házigazdája, és amot kormányok, a magánszféra és multilaterális intézmények finanszíroznak. A kezdeményezést 2016-ban hozták létre a vészhelyzetek és elhúzódó válságok által érintett gyermekek oktatási programjainak finanszírozására. Programjaival 30 millió gyermeket ért el, válaszul a COVID-19-re. Az Education Cannot Wait programok révén világszerte közel 5 millió gyermek és serdülő részesül oktatásban.

A gyermekeknek szóló oktatási programok finanszírozása mellett az Education Cannot Wait a szexuális és reproduktív egészséghez való jogokat is támogatja, ami alatt általában a fogamzásgátláshoz és az abortuszhoz való hozzáférést értik. Az Education Cannot Wait által finanszírozott programoknak elő kell mozdítaniuk ezeket az eszméket, és be kell tartaniuk a különböző stratégiai dokumentumokban felvázolt szigorú politikai irányelveket.

Az Education Cannot Wait 2018-2021-es Gender Stratégia dokumentumában azt állította, hogy a „szexuális és reproduktív egészségügyi beavatkozások” nélkülözhetetlenek a folyamatos oktatás biztosításához és a terhesség megelőzéséhez. Ezért a támogatás kedvezményezettjeit arra ösztönözték, hogy „a szexuális és reproduktív egészségügyi szolgáltatásokat kapcsolják össze az oktatással és a tanulási lehetőségekkel.”

A szexuális és reproduktív egészségügyi jogok előmozdítása mellett az Education Cannot Wait partnereitől megkövetelik, hogy támogassák az „átfogó szexuális oktatást”, amely a maszturbációt és a homoszexualitást, valamint a „gender identitásról” szóló ellentmondásos elméleteket népszerűsíti.

Bár az Education Cannot Wait csak két nemet ismer el - ami egyre ritkább a nemzetközi emberi jogi szervezetek körében -, a 2019-2021-es Gender stratégia azt állítja, hogy a „gender normák” idővel fejlődnek. A stratégia a gendert „nők és férfiak, lányok és fiúk társadalmilag konstruált identitásaként, tulajdonságaiként és szerepeiként” határozza meg, ami szükségszerűen „a férfiak és nők közötti hierarchikus viszonyokat”, valamint „a hatalom és a jogok férfiaknak kedvező és a nőket hátrányos helyzetű elosztását” eredményezi.
Az ENSZ soha nem fogadta el azt az elképzelést, hogy a gender „társadalmi konstrukció.” Valójában a Nemzetközi Büntetőbíróságot létrehozó kemény jogi szerződés a gendert úgy határozza meg, mint „férfiak és nők a társadalom kontextusában.”

Az Education Cannot Wait szakpolitikai iránymutatásai arra is utasítják partnereit, hogy kövessék az UNESCO átfogó szexuális nevelésről szóló technikai útmutatóját, egy rendkívül ellentmondásos iránymutatást, ami számos olyan témát és fogalmat tartalmaz, melyekről soha nem született globális konszenzus, beleértve a „szexuális és reproduktív egészséghez való jogot (beleértve a biztonságos abortusz szolgáltatásokhoz és az abortusz utáni ellátáshoz való hozzáférést)”.

A támogatás kedvezményezettjei közé tartozik a Plan International, a Save the Children, az UNICEF és az UNESCO. A Save the Children arról ismert, hogy támogatja a lányok abortuszhoz való hozzáférését, és ellenzi azokat a törvényeket, amelyek a szülői beleegyezést követelik meg ahhoz, hogy gyermekükön abortuszt végezzenek.

A törvényhozók a Kongresszusban olyan állásfoglalásokat terjesztenek elő, melyekben megerősítik a fejlődő országokban az Education Cannot Wait programjain keresztül a külföldön folyó oktatás finanszírozásának támogatását. Látszólag életpárti kongresszusi képviselők is szponzorálták ezeket az állásfoglalásokat.
Forrás angol nyelven
Advocat A.
Az Úr legyen irgalmas hozzá!