Clicks326
hr.news

Perverzna stvarnost: Franjo "krutost" i "ritualizam" naziva perverzijom

Franjo je tijekom audijencije 10. lipnja upozorio skupinu sjemeništaraca iz talijanske regije Marche na "zatvaranje i krutost" - iako je njihov problem vjerojatno suprotan porok.

"Krutost je danas pomalo moderna", zamišljao je dok je, u stvarnom životu, Franjina Crkva obilježena mlitavošću i razuzdanošću. Skačući s jedne mantre na drugu, Franjo je zaključio da je "krutost" manifestacija "klerikalizma" i da to je "izopačenost svećenstva".

Očito je da se borio protiv vlastite sjene budući da se "klerikalizam" definira kao "politika održavanja ili povećanja moći vjerske hijerarhije", što je Franjo radio od svog izbora uspostavljanjem tiranije u Vatikanu.

Kad pronađe sjemeništarca ili mladog svećenika koji je "krut", nastavio je Franjo, zaključuje da mu se "nešto loše dogodi unutra", jer "iza svake krutosti postoji ozbiljan problem, jer krutosti nedostaje ljudskosti". Kruta Franjina ideologija koja je zahvatila Vatikan pokazuje da je to istina.

Franjo je prešao na svoju treću mantru, "Neka molitva ne bude ritualizam", jer "kruti uvijek završavaju u ritualizmu; neka molitva bude prilika za osobni susret s Bogom". To je bila očigledna polemika protiv liturgije, premda je liturgijska dekadencija koju Franjo promiče takvim izjavama siguran recept za crkveno propadanje.

84-godišnji Franjo nije sposoban razumjeti trenutne duhovne izazove jer je zaglavljen u mentalitetu 60-ih i sterilnoj isusovačkoj ideologiji koja pobožnost i promišljanje zamjenjuje uslužnošću i slijepim akcionizmom.

#newsDiffbbvxah