sl.news
106

Frančišek načrtuje krvavo kopel: skupnosti rimskega obreda bodo prisiljene v Novus Ordo

Michael Charlier je na Summorum-Pontificum.de (30. november) zapisal, da bodo pred koncem leta 2021 objavljeni ukrepi, s pomočjo katerih bi vse skupnosti rimskega obreda prisilili v Novus Ordo.

Charlier je v preteklosti objavil natančna poročila in napovedi. Frančišek želi "vrniti" skupnosti rimskega obreda "na enoten način praznovanja" novega psevdo-obreda, preden objavi predpise za Traditionis Custodes.

Po Charlierjevem mnenju bodo v te skupnosti poslani papeški delegati. Za razliko od komisarjev ne bodo zamenjali obstoječih nadrejenih, ampak bodo postali njihovi nadrejeni. Njihov mandat je "spraviti" svoje skupnosti "z duhom Sveta".

Kot prvi korak bo predsedovanje evharistije odrejeno tako, da bo popolnoma nadomestilo mašno obhajanje in da se bodo ti duhovniki lahko kasneje vključili v pastoralno delo Novus Orda.

Javno mašno obhajanje, ki je za zdaj še dovoljeno, bo zaupano le duhovnikom Novus Orda, ki so zvesti propadlemu koncilu. Duhovniki rimskega obreda bodo lahko maševali samo interno in v izjemnih primerih. Podeljevanje drugih zakramentov bo prepovedano.

Papeški delegati niso pooblaščeni, da bi bili prilagodljivi in se pogajali s skupnostmi. Vladali bodo togost, legalizem in zavračanje dialoga.

Charlier domneva, da bo "papeškim delegatom" uspelo podrediti "dele in verjetno večino vodstva nekaterih skupnosti", ne pa "velike večine" članov, tako da bodo "skupnosti razpadle - kar je lahko v duhu Frančiškove strategije."

Slika: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsWaoxrhhvia