Clicks100
hr.news

Cordileone to neće učiniti zbog "jedinstva"

Urednik CrisisMagazine.com Eric Sammons upitao je 21. svibnja "konzervativnog" nadbiskupa San Francisca, Salvatorea Cordileonea zašto ne uskraćuje pričest predsjednici Doma Nancy Pelosi (81), vodećoj zagovornici pobačaja koja živi u njegovoj nadbiskupiji.

Cordileone je odgovorio da nakon devet godina na čelu nadbiskupije "još nije u toj fazi", jer je još uvijek u ranim koracima razlučivanja što bi za Crkvu bilo najbolje u "očuvanju jedinstva".

Tvrdi da je Pelosi "činila dobro", ali priznao je da to ne opravdava počinjenje vrlo zlih djela. Upitan kada će Crkva - nakon 50 godina pobačaja - konačno uskratiti pričest zagovornicima pobačaja, Cordileone je odgovorio da mu nedostaje "društveni pokret koji bi stajao iza njega".

Cordileone je jedan od najkonzervativnijih biskupa na Zapadu i javno podupire teoretsko uskraćivanje pričešća političarima pobačaja. Međutim, čak i nakon devet godina, njegov je položaj u nadbiskupiji San Francisca i dalje slab i s Franjom je slabio otkako se Saborska Crkva ne klanja moći istine već istini moći (vidi gore: "društveni pokret").

#newsAghgtlcnln