hu.news
275

A hajléktalant ünnepélyes római rítusú rekviemmel búcsúztatták (képek)

A szicíliai születésű, 33 éves Gaetano Tinnirello hajléktalan és egykori drogfüggő november 13-án halt meg Rómában, és ünnepélyes római rítusú rekviem keretében temették el, amelyen sokan vettek részt, köztük arisztokraták, munkások, hajléktalanok és mások.

Tinnirello utolsó éveit koldulással töltötte az SS Trinità dei Pellegrini templom lépcsőinél, amelynek papjai a Szent Péter Testvériséghez (FSSP) tartoznak.

A rekviemet celebráló Vilmar Pavesi FSSP atya gyászbeszédében megemlékezett Tinnirello utolsó napjairól (CatholicNewsAgency.com, december 4).

Tinnirello egy műtét után eszméletlenül feküdt a kórházban, amikor Pavesi atya megpróbálta meglátogatni, de nem engedték be. Ezért két nappal később visszatért. Ekkor Tinnirello már teljesen magánál volt, de képtelen volt mozogni. Inni akart. Pavesi segített neki, és a kereszten szomjazó Krisztusra emlékeztette. Ezután a pap megadta Tinnirellónak az utolsó kenetet. Az utolsó áldás után Tinirello azt mondta: "Köszönöm, atyám. Nagyon boldoggá tett engem!"

Másnap Tinnirello ismét kómába esett, újabb műtéten esett át, de már nem tért magához.

Pavesi a szószékről vette észre, hogy Tinnirello csak néhány órára tért magához, mint a halott gyermek, aki Néri Szent Fülöp előtt feltámadt, hogy gyónjon, így megkapta az utolsó kenetet és ismét meghalt.

Tinnirello mindennap belépett az SS. Trinità dei Pellegrini templomba, hogy üdvözölje a templomban lévő összes szentet, és leboruljon a földre a főoltár előtt. "Mindig azt gondoltam, hogy az Úr megmenti őt ezért a jámbor cselekedetért, amelyet ilyen őszinteséggel végzett" - jegyezte meg Pavesi atya.

#newsHkwrqfhjoy