Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks272
hr.news

Institut Ivana Pavla II.: L'Osservatore Romano pridružuje se bitci - otac Reto Nay

Otac Maurizio Chiodi, neprijatelj Ivana Pavla II., a sada profesor na Institutu Ivana Pavla II., objavio je članak u L'Osservatore Romano (rujan 4), o zataškavanju koje je zli Papa Franjo izveo na Institutu.

Chiodi njegovo uništavanje naziva "obnavljanjem", a uvedeno krivovjerstvo "ponovno interpretiranom tradicijom". Franjin napad na neraskidivost braka je za Chiodija samo pitanje "stila i forme".

Chiodi vjeruje da je Crkvi potrebno novo otpadništvo, jer ne može "pobjeći od složene relacijske dinamike". Znači li to verbalno smeće išta?

Istinu smatra "apstraktnom" i "odvojenom od drame povijesti [sic]". Njegova je alternativa jeftini relativizam.

Citirajući Amoris Laetitiju, on naziva moralnu teologiju Ivana Pavla II. "hladnim moralom pisaćeg stola". Hladno? Pisaći stol? Piše li Chiodi svoje napise na podu saune?

Chiodi ovako pokušava prevariti svoju publiku: prikazuje dvije suprotnosti - objektivnu moralnu teologiju i relativizam - i stavlja se u nepostojeću sredinu.

Ali Chiodi ne uspijeva objasniti što nije u redu s objektivnom moralnom teologijom koja svoj predmet uzima ozbiljno. Stoga se njegov nepostojeći "srednji položaj" ne razlikuje od uobičajenog relativizma.

Slika: Maurizio Chiodi, #newsNatgbhrrwn