Clicks355
hu.news

Visszatért a homoszexuális mesélő, aki pap volt

A 45 éves Francesco Lepore, aki a Vatikán latin osztályán dolgozott, évekkel ezelőtt elhagyta a papságot, hogy hivatásos homoszexuális legyen, és egy olasz homoszexuális honlapnak írjon.

A NyTimes.com (június 18) megengedte neki, hogy a szokásos homoszexuális mítoszokat zengje. Így Lepore, aki Beneventóban született egy latintanár fiaként, azt a humoros állítást teszi, hogy már 6 évesen homoszexuális kísértéseket érzett. Beiratkozott az ifjúsági szemináriumba, és 24 évesen lett pap.

2002-ben Rómába érkezett, és találkozott - legalábbis képzeletében - "a szexuálisan aktív meleg papok világával". Egy gyóntatója azt mondta neki, nem lett volna szabad papnak lennie, de ha már az, akkor folytassa. Lepore állítólag az "örök kárhozatra" gondolt - de nyilván nem elég komolyan.

Aztán, mindössze három évnyi papság után Lepore állítólag "szombati szabadságot" vett ki, és beiratkozott a nápolyi egyetemre.

2003 nyarán, 27 évesen a Vatikán alkalmazta. Az általa "intrikáknak" nevezett ügyek után elvesztette állását, és Jean-Louis Tauran bíboros (†2018) titkára lett a Vatikáni Könyvtárban. Abbahagyta a misézést, folytatta a homoszexuális találkozásokat, és - ahelyett, hogy megjavította volna az életét - elkezdte magát "képmutatónak" érezni.

Az "önsabotázs" jegyében pornóoldalakat látogatott az irodai számítógépén, el kellett hagynia a Vatikánt, négy évet töltött egy olyan helyen, amit ő - az igazsághoz híven - "vadonnak" nevez: homoszexuális helyeken és drogos bulikon a Montecassino apátságban.

Úgy tűnik, még mindig nagyon jó kapcsolatai vannak, Lepore azt mondja, hogy egy bíboros 2013-ban tájékoztatta Ferenc pápát a helyzetéről. Ferenc pápa - aki nem sok bíborost fogad a melegbarát cimboráin kívül - felhívta Lepore-t, megdicsérte, amiért állítólag nem él "kettős életet", azt mondta, hogy segíteni fog neki, küldött neki egy borítékot 2000 euróval, és beleegyezett, hogy 2014 augusztusában eltávolítsák a papi állásából - noha Lepore már majdnem egy évtizeddel korábban elhagyta a papságot.

Jelentőségének felfújása érdekében Lepore azt állítja, hogy "a vatikáni személyzet 80%-a homoszexuális". Nem meglepő, hogy 2020 novemberében Andrea Tornielli, a VaticanNews.va szerkesztőségi igazgatója meghívta őt, hogy tárgyaljon a Vatikán latin nyelvű podcastjának való munkáról.

Tornielli megerősítette a találkozót, de nem kívánt nyilatkozni. Ha Lepore a megtérés útját járta volna, és tékozló fiúként (Lk 15) tért volna vissza a Vatikánba, Ferenc pápa és Tornielli valószínűleg a pokolba küldte volna.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsMrhgqmnibs