hr.news
111

Crkva ljubavi: Zašto je bratstvo protjerano iz Dijona

Nadbiskup Dijona u Francuskoj, Roland Minnerath, izjavio je da protjeruje Bratstvo Svetog Petra iz svoje nadbiskupije jer njihovi svećenici ne predsjedaju krizmanu Euharistiju Novus Ordo tijekom Velikog …More
Nadbiskup Dijona u Francuskoj, Roland Minnerath, izjavio je da protjeruje Bratstvo Svetog Petra iz svoje nadbiskupije jer njihovi svećenici ne predsjedaju krizmanu Euharistiju Novus Ordo tijekom Velikog tjedna.
To je poručio lokalnim vjernicima, a njegov tiskovni ured potvrdio je za CatholicNewsAgency.com. Supredsjedavanje u Crkvi Novus Ordo samo je opcija, koja nikada nije bila obavezna prema propisima Drugog Vatikanskog sabora i Kanona 902.
Minnerath se suočio s velikom negodovanjem protiv svoje odluke i sada besramno koristi reakciju koju je izazvao da bi izigrao žrtvu rekavši da je reakcija "otkrivala duh dijela ljudi koji se pozivaju na Bratstvo".
Minnerath je odbio online peticiju koju je potpisalo 2.500 osoba s nevažnim argumentom da "većina potpisa dolazi van biskupije".
Budući da između Bratstva i Minneratha nema ugovora - čak ni kontakta - potonji će se izvući svojim postupkom, barem na ovom svijetu. Minnerath ima 74 godine. Očekivani životni vijek muškaraca u Francuskoj je …More