Clicks264
hu.news
1

Az angol püspök újrahasznosította Krisztus keresztjét "klíma feszületként"

Az elmúlt hetekben az angliai Salford püspöke, John Arnold a székesegyháza régi keresztelőkápolnájában állított ki egy, ahogy ő nevezi, "feszületszobrot".

Ezt az angol püspökök segélyszervezete, a Caritas Internationalishoz tartozó CAFOD állította fel a COP26, a közelmúltban Glasgow-ban tartott klímacsúcs alkalmából.

Arnold az angol püspökök szóvivője a zsinat egyház környezetvédelmi ideológiája terén. Azon dolgozik, hogy hivatalos rezidenciájának területét "Laudato Si-központtá" alakítsa át, hogy a klímaváltozási hisztériát népszerűsítse.

A "feszület" újrahasznosítja a Salfordban láthatóan elavult Krisztust, Arnold "közös otthonunk megőrzéséért" tett erőfeszítéseiért. Helyi, újrahasznosított anyagokból készült: raklapfából és az Irwell folyóból származó uszadékfából.

#newsBenhketesf

francesco69
A kápolnában van fűtés, az a legfontosabb. Soha nem gondolnak arra, hogy régi korokban azért nem kellett fűtés a templomba, mert annyi ember volt, hogy a templomokban nem volt hideg. Ma van fűtés, villany, kivetítők, párnázott székek, klíma, fénytechnika, csak hívő emberből van nagyon kevés, de még a hitetlenekből is. Jó a pásztori munka, hatékony, ha egy birkanyájat így őriznének, mint a …More
A kápolnában van fűtés, az a legfontosabb. Soha nem gondolnak arra, hogy régi korokban azért nem kellett fűtés a templomba, mert annyi ember volt, hogy a templomokban nem volt hideg. Ma van fűtés, villany, kivetítők, párnázott székek, klíma, fénytechnika, csak hívő emberből van nagyon kevés, de még a hitetlenekből is. Jó a pásztori munka, hatékony, ha egy birkanyájat így őriznének, mint a püspökök többsége Isten nyáját, a gazda furkóval kergetné el őket. Az egri bazilikát 30 éve festették újra, építették a lépcsőt, burkolták a belső teret, most megint. Van pénz, lehet költeni. Csak 30 éve tömve volt a templom, most meg alig lézengenek benne. Isten dicsőségét felváltotta a püspök hírneve. Ha már nincs nyáj, az akol legyen fényes.:(((