ro.news
41

Indiferența ecumenică: Francisc visează „același altar”

La Vecernia care a încheiat săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștină, Francisc a cerut „să lase anumite lucruri în urmă.”

El s-a rugat lui Dumnezeu pentru „singura cale de a veni să-L închinăm lui Dumnezeu în aceeași casă, în jurul aceluiași altar”. Și: „Doamne, dă-ne curajul să schimbăm cursul.” În mod normal, grupul Consiliului - pentru că nu crede în jertfa Liturghiei - evită termenul „altar” și vorbește în loc de „mensa” (= masă).

Întrucât nici protestanții, nici biserica Consiliului lui Francisc nu cred în sacrificiul euharistic și nu îl înlocuiesc cu un amvon vorbăreț în centrul liturgiilor lor, dorința lui Francisc s-ar putea îndeplini. Acest lucru este ajutat și de faptul că baza ecumenismului este indiferența religioasă și acalmie.

La sfârșitul Vecerniei, Francisc, mitropolitul ortodox Polykarpos de origine grecească al Italiei și Arhiepiscopul Ian Ernest al Centrului Roman Anglican - care conform Apostolicae Curae a lui Leon al XIII-lea (1896) este un laic, au „binecuvântat” congregația.

#newsKyknxwvhga