Clicks164
hr.news

Maradona raspravljao s Ivanom Pavlom II., hvalio Franju

Franjo se molio za pokojnog argentinskog nogometaša Diega Maradonu, izvijestio je Vatikan. VaticanNews.com nazvao ga je "nogometnim pjesnikom".

Za nadbiskupa La Plate Víctora Manuela Fernándeza, Maradona je bio "sin naroda" koji nikada nije izgubio popularnu vjeru koju mu je njegova majka prenosila: "Zato se često križao, tražio pomoć Gospe, govorio nesramno o Bogu".

Kubanski čelnik Fidel Castro (+2016.) zvao ga je "velikim prijateljem". Maradona je Castra tetovirao na nozi, a Che Guevaru na ruci. Podržao je i pokojnog venecuelanskog predsjednika Cháveza.

Maradona se usprotivio američkom imperijalizmu, zvao Georgea W. Busha "ljudskim smećem" i prosvjedovao protiv njega znakom "STOP BUSH" pritom "s" u Bushu zamijenivši kukastim križem.

Maradona je na venecuelanskoj televiziji rekao: "Mrzim sve što dolazi iz Sjedinjenih Država. Mrzim svom snagom".

Tijekom audijencije kod Ivana Pavla II. 1987. godine, tvrdio je da bi Vatikan trebao prodati svoje "zlatne stropove" za pomoć siromašnoj djeci.

U rujnu 2014. godine Maradona se prvi put susreo s Franjom, odobravajući mu zasluge za njegov povratak religiji nakon mnogo godina: "Svi bismo trebali oponašati papu Franju." Maradona je preminuo istog datuma kad i Fidel Castro.

#newsXccbrxexbj