hu.news
7394
francesco69
Sajnos, nagyon sok hitvány klerikus van, főleg püspökök, aki azt a kicsi hatalmat, amit még birtokolnak, sokkal többre tartják, mint a szentségi hatalmat. A papok, meg azt tesznek amit akarnak, mert a papok előtt sincs semmi tekintélye a püspököknek, mert jól ismerik őket, főleg a gyengeségeiket és azt a körülmény, ahogy a püspöki székbe kerültek. A világi hívek, meg egyáltalán nem törődnek a …More
Sajnos, nagyon sok hitvány klerikus van, főleg püspökök, aki azt a kicsi hatalmat, amit még birtokolnak, sokkal többre tartják, mint a szentségi hatalmat. A papok, meg azt tesznek amit akarnak, mert a papok előtt sincs semmi tekintélye a püspököknek, mert jól ismerik őket, főleg a gyengeségeiket és azt a körülmény, ahogy a püspöki székbe kerültek. A világi hívek, meg egyáltalán nem törődnek a püspökökkel. Ha Magyarországon megvonnák az egyháztól az utolsó fillérig az állami támogatást, a palotákból szoba-konyhás bérházakba költözhetnének a püspökök a palotákból, amire milliárdokat fordítanak, állami finanszírozásból. Az apostoli lelkület hiánya egyértelmű. Természetesen palotában is lehet szegényen, egyszerűen élni. Az apostoli tekintélyt azzal próbálják látszólag fenntartani, hogy ilyen liturgikus paródiákkal szórakoztatják a híveket, hogy ideig-óráig elismerést kapjanak tőlük. Olyanok a papok, amilyenek a püspökök.
Lajos D
...és a frissen kikelt kiskacsák hangosan hápogva követték. A fotó az atya reménytelen hessegető próbálkozását mutatja, ahogy a mise méltóságát védi a kacsáktól.
charisma
Uram irgalmazz...
Jozsef Ferenc
Azért azt elismerhetjük, hogy szoros a verseny a Böjte atya által biciklinyergen bemutatott misével. Az sem volt kispályás mutatvány.
charisma
Köszönöm, elszomorító történet ez is...
magyarkurir.hu/…rdelyi-ferences-biciklis-zarandoklat-masodik-napja
charisma
Annyit sikerült eddig megtudnom, hogy a megyéspüspök adhat engedélyt minden esetben a nem templomi (pl. szabadtéri) szentmisék megtartására.
Mielőtt felháborodunk, célszerű magát az atyát megkérdeznünk, hogy rendelkezik-e püspökétől ilyen engedéllyel.
Jozsef Ferenc
Sajnos van rá eset, hogy a püspök iránytűjében is lemerül a mágnes... manapság én már semmin nem csodálkozok, de azért elszomorítanak a hasonló dolgok.