Clicks101
nl.news

Kardinaal Marx liegt tegen de wereld: "Ik vroeg nooit om homozegen!"

Tijdens een persconferentie (19 februari) voor het begin van de lopende bijeenkomst van de Duitse bisschoppen in Ingolstadt verbaasde kardinaal Marx van München de wereld door te beweren dat "ik het helemaal niet had over een publieke zegening van homoseksuele paren", hoewel hij er onmiddellijk aan toevoegde: "Maar het onderwerp is hier nu wel."

Met gebruik van een woordspeling zei Marx dat hij, toen hij op 3 februari met de Bayerischer Rundfunk sprak, niet had gevraagd om een "Segnung" (zegen), maar om een "Zuspruch", een Duits woord dat vooral onder liberalen wordt gebruikt als synoniem voor "zegen".

Echter, toen de Bayerischer Rundfunk het interview oorspronkelijk publiceerde onder de titel "Zegening van homoseksuele paren is mogelijk", heeft Marx niet geprotesteerd. De webpagina van de Duitse bisschoppen katholisch.de schreef op 3 februari: "Marx beschouwt de zegen voor homoseksuelen als mogelijk." Ook toen zweeg Marx.

Nu weigerde hij plotseling. "Aankondiging en ontkenning" is een tactiek die door misleidende politici wordt gebruikt om de mensen te laten wennen aan schandalige voorstellen en ze maatschappelijk aanvaardbaar te maken. Zegeningen van homoseksuele pseudo-huwelijken worden reeds uitgevoerd in de Duitse kerk en de bisschoppen doen niets om dit tegen te houden.

Afbeelding: Reinhard Marx, © Raimond Spekking, CC BY-SA, #newsNflmrobqyt