Gloria.tv And Coronavirus: Huge Amount Of Traffic, Standstill in Donations
Clicks355
hu.news

Ferenc pápa a gyerekkórháztól vett el pénzt, hogy kifizesse az adósságokat

Ferenc pápa Vatikánja aljas módon vett el 50 millió eurót a Bambino Gesú gyermekkórháztól, hogy kifizesse a csődbe ment Istituto Dermopatico dell’Immacolata intézményt - írja az www.ncregister.com.

Az Apostoli Szentszék Vagyonkezelősége (APSA), melyet akkor még Domenico Calcagno bíboros vezetett, úgy tett, mintha az APSA adta volna a pénzt, nem a leginkább államilag finanszírozott Bambino Gesú.

George Pell bíboros, aki akkor még a gazdasági prefektus volt, hevesen ellenezte az egész ügyet, de Ferenc pápa figyelmen kívül hagyta. "A pápa ismét felülírta az őt ellenőrző hatóságokat, helyette inkább a "régi őrségnek" minősülő vezetőkhöz fordult, akiket nem tudott lecserélni" - mondta egy forrás az www.ncregister.com lapnak.

Az egyezséget tárgyaló tisztek, beleértve két laikus tanácsadót is, hat számjegyű bónuszt kaptak euróban az alap fizetésük mellé.

Ferenc pápa később megszakította a kölcsönt, amikor rájött a hibájára, de az 50 millió eurót még mindig nem térítették vissza az Apostoli Szentszék Vagyonkezelőségen (APSA) keresztül a Bambino Gesú gyermekkórháznak.

Kép: © Mazur, CC BY-SA, #newsSrmdkwkgzq