Clicks47
sl.news

Frančiškova strašljiva zgodovina podpore gejevskim civilnim zvezam

Frančišek je 21. oktobra podal svojo zadnjo izjavo v podporo [nemoralnim] homoseksualnim civilnim zvezam in priznal, da se je vedno zavzemal za njih. To je resnica.

Bergoglio je leta 2010, ko je bil nadškof v Buenos Airesu, podpiral civilne zveze. Na vročem srečanju škofov se je zavzemal za podporo civilnih gejevskih zvez kot kompromis za dovoljenje, da kritizira homoseksualne zakonske zveze - čeprav so homoseksualne civilne zveze vedno prvi korak k uvedbi homoseksualnih zakonskih zvez.

Kasneje je Bergoglio homoseksualnemu militantu Marcelu Márquezu dejal, da "morajo homoseksualcem biti priznane njihove pravice in da podpira civilne zveze, ne pa tudi istospolnih porok" - čeprav je to konec koncev povsem isto.

Marca 2014 je Frančišek za Corriere della Sera povedal, da si države prizadevajo "urediti različne scenarije skupnega življenja", da bi zagotovili zdravstveno oskrbo in druge gospodarske koristi: "Preučiti moramo različne primere in jih oceniti v njihovi raznolikosti. " Ta argument je hinavski, ker je mogoče "različne scenarije skupnega življenja" urediti brez sklicevanja na spolnost ali homoseksualnost.

V skladu s tem so časopisi svoje naslovnice preplavili z naslovi tipa: "Papež Frančišek namiguje da cerkev odobrava homoseksualne civilne zveze" ali "Papež Frančišek predlaga podporo civilnim (homoseksualnim) zvezam." Frančišek tega ni nikoli zanikal.

V svoji knjigi intervjujev iz leta 2017 Politika in družba je Frančišek predlagal, da obstaja le terminološka razlika med poroko in homoseksualnim sobivanjem, "Poroka je med moškim in žensko. To je natančen izraz. Imenujmo zveze med istospolnimi člani "civilne zveze". "

Slika: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsNvxaxnvdas