Clicks2
ms.news

Taliban Komunis: Salib Telah Kembali

Carmen Flores, seorang datuk bandar komunis di Aguilar de la Frontera, Sepanyol, telah mengalihkan sebuah tanda salib di hadapan monasteri tempatan, Discalced Carmelites nuns yang berumur 80 tahun pada bulan Januari(video di bawah). Tanda salib adalah hak milik bandar.

Komunis tersebut enggan memberikan tanda salib itu kepada sister yang memintanya sebaliknya meletakkan arahan untuk memusnahkannya. Penganut tidak dapat bersabar dengan tindakan Flores yang mengejikan. Mula-mula, mereka meletakkan bunga, lilin dan kad doa di tempat asal salib. Kemudian, mereka mewarnakan salib pada dinding monasteri.

Di pejabatnya, komunis tersebut meletakkan lukisan dengan namanya terukir dalam Bahasa Arab yang menunjukkan ciri sensitifnya terhadap Islam yang tidak dia tunjukkan kepada fahaman Katholik.

Selepas kemusnahan tanda salib itu, parti politik Vox berkomen: "Taliban kepada Kesatuan Kiri telah selesai dengan kerja merobohkan struktur Salib Descalzas di Aguilar de la Frontera." Serta, "Mereka adalah pembenci profesional."

#newsHqxgzlqnun