Clicks127
hr.news

Kardinal Müller implicira da Franjinom antimisnom križarskom ratu nedostaje "razboritosti i poštovanja"

Ostavka minhenskog kardinala Marxa pokazuje da je njemački Sinodalni put, koji se vodi poput "političkog pothvata", propao, kardinal Gerhard Müller izjavio je za LaNuovaBq.it (4. lipnja).

Po njegovom smatranju njemačka se sinoda suprotstavlja božanskom zakonu, a "Marx je za to odgovoran". Müller naglašava da Marx, Franjin "prijatelj", njemu želi delegirati zadatak rješavanja njemačkih problema.

Prema Mülleru, plan njemačkih biskupa je ne da uzrokuju raskol - koji oni ne bi mogli provesti jer su im jedina baza moći oligarhijski mediji - već da postanu vođe u Franjinoj Crkvi. Müller pretpostavlja da postoji "još uvijek mnogo" njemačkih katolika koji su "ogorčeni" na antikatoličke biskupe.

Vezano za Covid-19, kardinal je izjavio da je bila pogreška dopustiti državi da diktira kako će postupati sa sakramentima i da je država "vlast koja je postala autoritarna".

U vezi s očekivanim poništenjem Summorum Pontificuma, Müller je rekao da se "sada ne može djelovati autoritarno, zabranom [mise]; potrebna je razboritost i poštovanje". Müller omalovažava veliku obnovu, koja se kreće prema rimskom obredu, kao "trendove" koje je pomirio Benedikt XVI.

#newsDqvvbdilqc