Clicks245
hr.news

Benedikta XVI. "šokirao" Traditionis Custodes

"Vrlo visoko rangirani i iznimno pouzdani izvori u rimskoj Kuriji" potvrdili su Luigiju Casaliniju (MessaInLatino.it) da su otkrića Diane Montagna o stvaranju Traditionis Custodes (TC) "POTPUNO TOČNA" i istinita "do posljednjih detalja".

29. siječnja 2020. godine plenarno zasjedanje Kongregacije za nauk vjere (27 članova) raspravljalo je o raspuštanju Povjerenstva Ecclesia Dei za stari obred. Pritom su kardinali Kurije Parolin, Ouellet i Versaldi bili prisutni kao borci protiv rimske mise.

Drugi članovi kritizirali su činjenicu da mnogi mladi ljudi prisustvuju staroj misi. Jedan kardinal, navodno školovan za psihologiju, rekao je da ih "13.000 ide na hodočašće u Chartres" i da "mnogi" pate od psiholoških problema.

Preporuke Franji ignorirale su većinu točaka rasprave, tražeći samo da se Kongregaciji za nauk vjere oduzme odgovornost za zajednice staroga obreda i prenese na druge kongregacije (sakramente, vjernike, svećenstvo).

U svibnju 2020. godine Franjo je pokrenuo istraživanje o rimskom obredu upućeno biskupima. Dovršeno je siječnja 2021. godine. Nakon toga, Franjo više puta tvrdi da su ga negativni rezultati uvjerili da poduzme mjere protiv rimske mise.

No Montagna osuđuje Franju da laže. Rezultati istraživanja nisu bili ono što Franjo tvrdi. Samo su neki biskupi negativno izvještavali o staroj misi. Iz zemalja u kojima je stara misa vrlo rasprostranjena (Francuska, SAD) bilo je mnogo povratnih informacija. Preko 50 posto bilo je pozitivno ("dobri plodovi").

Preko 35% biskupa reklo je da bi Summorum Pontificum trebao ostati nepromijenjen, a druga trećina je htjela samo manje promjene. No lažljivac Franjo ukinuo je Summorum Pontificum, navodeći "želju biskupa".

Montagna spominje da je Benedikt XVI. u lipnju 2021. godine bio obaviješten o nacrtima TC-a koji su tada kružili i bio je "šokiran".

#newsMqqmdxuxsw