Clicks509
hu.news

Ragályos? Az állítólagos csoda utat tör I. János Pál "szentségének

Ferenc pápa október 13-án "csodát" ismert el egy boldoggá avatás kapcsán, amelyet a megválasztása után 33 nappal elhunyt I. János Pál (+1978) közbenjárásának tulajdonított, akit az oligarchák médiája "mosolygó pápának" nevezett.

A "csoda" az argentin Paranából származó tízéves Candela Giardát érintette, akinél 2011 júliusában súlyos, akut agyvelőgyulladás és irányíthatatlan, életveszélyes agyi rohamok jelentkeztek (évekkel később lázas fertőzéssel kapcsolatos epilepszia szindrómának (FIRES) diagnosztizálták), és végül egy Buenos Aires-i kórházban szeptikus sokkot kapott.

Az orvosok közölték édesanyjával, Roxanával, hogy a halál "küszöbön áll", és José Dabusti atya (aki később Ferenc pápának írt az esetről) a klinika közelében lévő plébániáról azt mondta neki, hogy imádkozzon I. János Pálhoz. Néhány órával később a lány gyógyulni kezdett, a következő hat hónapon keresztül egyre javult az állapota.

I. János Pál ügyének alelnöke Stefania Falasca. Ő és férje, Gianni Valente, mindketten újságírók, már korábban is Bergoglio bíboros személyes barátai voltak. Candela most "Állategészségügy és biztonság" szakon tanul, és mézet árul. Azt mondja, nem emlékszik erre az időszakra az életében.

E boldoggá avatás után MINDEN pápát "szentté" avattak a második vatikáni zsinat szerencsétlen időszakából, amikor az egyház példátlan bukása következett be, ami egyértelmű jele annak, hogy a pásztorális zsinat "szentté avatása" ragályos.

#newsZflolzbrxs