ro.news
19

Reprimarea institutelor de rit vechi continuă în martie

Francisc și cei de la linia dură pregătesc încă două documente liturgice, relatează La-Croix.com (17 ianuarie).

În martie, un decret va fi adresat acelor institute de rit vechi care s-au vândut Vaticanului. Un altul va înlocui documentul Liturgiam authenticam (2001) care controlează calitatea traducerilor liturgice Novus Ordo

La-Croix.com mai știe că suprimarea de către Francisc a Comisiei Ecclesia Dei, care era responsabilă pentru ritul roman, a fost un act de răzbunare, deoarece Ecclesia Dei autorizase sărbătorirea Săptămânii Mari conform Misalului Roman din 1954, pe care Pius al XII-lea l-a înlocuit în 1955 cu o noua versiune nefastă.

Potrivit La-Croix.com , Francisc a anticipat publicarea Traditionis custodes - scadenta la jumătatea lunii septembrie - până la jumătatea verii, deoarece aceasta represiune nemiloasă a fost importantă pentru Francisc care "a accelerat totul în iulie după operația sa, pentru că a văzut posibilul final" al pontificatului său. Cred că îi era frică să moară” – a declarat o sursă pentru La-Croix.com.

Totuși, pentru mântuirea sărmanului său suflet, ar fi făcut mai bine să se prezinte în fața Divinului Judecător fără să fi publicat acest document.

Imagine: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsZpqojaxtif