Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks759
hu.news
11

Isten haragja: Ferenc pápa pogány Vatikánja fenyegetés alatt áll

Hat évnyi Ferenc pápa után a Vatikán pénzügyi helyzete sokkal rosszabb, mint amikor XVI. Benedek elhagyta a hajót - írja az olasz újságíró, Gianluigi Nuzzi új, “Giudizio Universale" c. könyvében.

"Minden zuhanni kezdett, pl. az Apostoli Szék Vagyonkezelősége (APSA) bevétele több mint 60%-kal csökkent".

A jelenlegi helyzet "nem egy seb, hanem egy súlyos vérzés" - írja Nuzzi.

A helyzet "aggodalomra ad okot". A Vatikán a "vezetés összeesése" előtt áll. Az "alap információkkal" sincsenek tisztában. Mindenki a barátainak segít, elrejtik a visszaéléseket és könyveléseket.

Az adományok is hatalmas mértékben csökkentek. A péterfillér tíz év alatt felére csökkent (2006: 101 millió euró, 2018: 51 millió euró). Tíz euróból csak két euró megy a szegények felé. A péterfillér 58%-a a Római Kúria foltozására megy el.

A Vatikán ingatlankezelése nem hatékony. Az ingatlanok 40%-a nem is termel jövedelmet. Az APSA által kezelt 4421 épület közül 800 üresen áll. A bérbe adott ingatlanok 15%-ából nem is jön jövedelem a bérleti díjból.

Kép: Gianluigi Nuzzi, © International Journalism Festival. , CC BY-SA, #newsHovvgpiliz

lowoa
„Meggyalázzák a szentséges várat, megszüntetik a mindennapi áldozatot, és felállítják a vészt hozó undokságot” ... „Attól az időtől kezdve, amint megszűnik a mindennapi áldozat, és felállítják a vészt hozó undokságot, ezerkétszázkilencven nap lesz. Boldog, aki bízni tud, és megéri az ezerháromszázharmincötödik napot.” (Dán 11,31/12,11-12)
PLjuba and one more user like this.
PLjuba likes this.
Atosz80 likes this.
filia_mariae_virginis likes this.