Franciaország: Bergoglio megkezdi a következő jó püspök üldözését

Marc Aillet bayonne-i püspök, Franciaország egyik legjobbja, június 3-tól július elejéig "testvéri vizitáció" tárgya lesz - számol be a La-Croix.com. A "testvéri vizitáció" a Vatikán eufemizmusa …More
Marc Aillet bayonne-i püspök, Franciaország egyik legjobbja, június 3-tól július elejéig "testvéri vizitáció" tárgya lesz - számol be a La-Croix.com.
A "testvéri vizitáció" a Vatikán eufemizmusa a jó püspök elleni brutális inkvizícióra. Aillet a Szent Márton Novus Ordo közösséghez tartozik. A Franciaországban évente felszentelt papok jelentős része ehhez a közösséghez tartozik.
Az intézkedést a Szentszék kérte, azzal az ürüggyel, hogy "néhány levélben" panaszt tettek egyes modernisták, miközben a Vatikán mindig figyelmen kívül hagyja a katolikusok komoly panaszokat tartalmazó leveleit.
A hivatalos cél a kormányzás "lehetséges problémáinak" feltárása [= megszabadulni egy katolikus püspöktől]. Antoine Hérouard dijoni érseket az apostoli nuncius nevezte ki az inkvizíció élére.
Ő ugyanaz, aki 2023 februárjában a virágzó Fréjus-Touloni egyházmegye ellen intézkedett. Az ügy Dominique Rey püspök lefokozásával és François Touvet koadjutor püspök kinevezésével zárult.
Egyértelmű, hogy Monsignore …More