hu.news
718

Olasz püspök: "Benedek ellen összeesküvés zajlik"

A szexuális visszaélések "eltussolásáról" szóló hamis vádak "összeesküvések" XVI. Benedek ellen, amely az egyházon belülről származik - mondta a 75 éves Massimo Camisasca nyugalmazott reggio emiliai püspök a Corriere.it-nek (január 23.).

Ragaszkodik ahhoz, hogy Ratzinger kiemelkedett a homoszexuális papok elleni harcban, "senki sem tett annyit, mint ő".

"Akkor miért ez a Ratzinger elleni hajthatatlanság, olyan állítólagos tényekre alapozva, amelyek majdnem 40 évvel ezelőtt történtek?". - kérdezi, és így válaszol: "Az egyetlen indok a liberális egyházi és társadalmi szektorok intoleranciája".

Camisasca szerint azok állnak emögött, akik soha nem fogadták el XVI. Benedek pontifikátusát. Camisasca kategorikusan kitart amellett, hogy "nincs Ferencnek Benedek ellen irányuló összeesküvése", és hogy Ferenc - nem vicc - "mélyen tiszteli és szereti elődjét".

A francia és a német püspökök által választott úgynevezett "független" visszaélési bizottságok "nem igazán függetlenek" - hangsúlyozza Camisaca -, hanem "katolikusellenes előítéleteket" követnek. Hozzáteszi, hogy "soha nem szabad az évtizedekkel ezelőtti hozzáállást ahhoz mérni, amit ma megkövetelnének".

Kép: Massimo Camisasca © wikicommons, CC BY-SA, #newsDluwmziujr