Clicks257
hu.news

Maradona II. János Pállal veszekedett, Ferenc pápát dicsérte

Ferenc pápa imádkozott a néhai argentin futballistáért, Diego Maradonáért - közölte a Vatikán. A VaticanNews.com "foci költőjének" nevezte.

Víctor Manuel Fernández La Plata érsek számára Maradona "a nép fia" volt, aki soha nem vesztette el azt a népi hitet, amelyet édesanyja adott neki: "Ezért gyakran vetett keresztet és kérte a Szűzanya segítségét, szégyentelenül beszélt Istenről."

Fidel Castro kubai vezető (+2016) "nagy barátnak" nevezte. Maradona Castro-t tetoválta a lábára, Che Guevarát pedig a karjára. Támogatta a néhai venezuelai Chávez elnököt is.

Maradona szembeszállt az amerikai imperializmussal, George W. Bush "emberi szemétének" nevezte, és "STOP BUSH" jelzéssel tiltakozott ellene, amely a "Bush" "s" betűjét egy horogkeresztre cserélte.

A venezuelai tévében Maradona azt mondta: "Utálok mindent, ami az Egyesült Államokból származik. Teljes erőmmel utálom."

A 1987-es II. János Pál audienciáján azzal érvelt, hogy a Vatikánnak el kellene adnia "arany mennyezetét", hogy segítsen a szegény gyerekeken.

2014 szeptemberében Maradona először találkozott Ferenc pápával, és sok év után visszatért a valláshoz: "Mindannyian példát vehetnénk Ferenc pápáról." Maradona ugyanazon a napon halt meg, mint Fidel Castro.

#newsXccbrxexbj