Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks288
hu.news

II. János Pál Intézet: a L'Osservatore Romano beszáll a harcba Reto Nay atya által

Maurizio Chiodi atya, II. János Pál ellensége és most a II. János Pál Intézet professzora, a L'Osservatore Romano-ban (szeptember 4-én) cikket tett közzé, amelyben megpróbálja tisztára mosni azt a sok rosszat, amit Ferenc pápa az Intézetnek okozott.

Chiodi a rombolást „megújulásnak” nevezi, és a bevezetett eretnekséget „újraértelmezett hagyománynak.” Ferencnek a házasság elválaszthatatlansága iránt intézett támadását Chiodi csupán a „stílus és forma” kérdéseként írja le.

Chiodi úgy véli, hogy az egyháznak új hitehagyásra van szüksége, mivel nem tud „kiszabadulni a komplex kapcsolatok dinamikájától”. Ez a verbális szemét vajon jelent valamit?

Az igazságot rosszmájúan „elvontnak” nevezi és „a történelem drámaiságának megtestesüléseként [sic]” írja le. Alternatívája csupán egy olcsó relativizmus.

Amoris Laetitia idézésével II. János Pál erkölcsi teológiáját „a hideg íróasztal erkölcsének” nevezi. Íróasztal? Chiodi vajon egy szauna padlóján fogalmazza írásait?

Chiodi úgy próbálja becsapni a közönségét, hogy két ellentétet mutat be - az objektív erkölcsi teológiát és a relativizmust -, és egy nem létező középpontba helyezi el saját magát.

Chiodi azonban nem magyarázza meg, mi a baj az objektív erkölcsi teológiával, amely komolyan veszi a tárgyát. Ezért nem létező „közép pozíciója” nem különbözik a szokásos relativizmustól.

Kép: Maurizio Chiodi, #newsNatgbhrrwn