Clicks1
ms.news

Tiada Belas Kasihan: Kardinal Vienna Menggelarkan Trump Penipu

Kardinal Vienna C Christoph Schönborn, 75, menerbit dalam Heute.at (14hb Januari) versinya mengenai Pilihanraya Amerika Syarikat yang kecurian.

Baginya, penunjuk perasaan Capitol pada 6hb Januari adalah mereka yang “terpukau” dengan Presiden Trump yang mengatakan pemerhatiannya bahawa Keputusan Pilihanraya Presidensi Amerika Syarikat telah dimanipulasi. Empat tahun yang lepas, media oligarch Amerika Syarikat dan Parti Demokratik telah mengatakan benda yang sama, tetapi tidak dibuat aduan oleh Schönborn.

Tanpa sebarang bukti, dia mendakwa Trump sebagai “penipuan yang membawa kepada keganasan.” Schönborn menyamakan dengan persepsi moral, “Ini adalah apa yang berlaku apabila kebenaran tidak terpadam dengan tipu-helah. Apakah itu amaran kepada kuasa penipuan!” Kardinal Liberal sememangnya tahu apa mengenai bab penipuan.

Heute.at mengatakan rasa tidak masuk akal mengenai kenyataan Schönborn dengan ilustrasi op-ed pada gambarnya dengan kapsyen, “Kardinal itu sepertimana yang kita kenal: tersenyum dengan dinginnya.”

#newsVcyzwaxxtb