Clicks34
ro.news

NNeoconservatorii între ei înșiși: Schönborn reclamă „punctele slabe” ale lui papei Ioan Paul al II-lea pentru cea de-a 100-a aniversare a sa

Cardinalul Schienn din Viena, care nu l-a putut lăuda suficient pe Ioan Paul al II-lea în viață, l-a atacat la aniversarea de 100 de ani.

Stând de de vorbă cu ziarul diecezan din Viena, el a criticat alegerea de episcopi a lui Ioan Paul al II-lea și „incapacitatea să de a face față scandalului de abuzuri”. Schönborn a fost făcut episcop de Ioan Paul al II-lea.

El se plânge că Ioan Paul al II-lea a numit uneori episcopi „ocolind toate instituțiile”, deși, cu Francisc, pe care îl adoră Schönborn, aceasta a devenit regulă.

Schönborn admite că această metodă a adus și la „mari personalități episcopale”. Ca exemplu, el îl numește pe cardinalul anti-catolic din Milano, Carlo Maria Martini (+2012).

Ioan Paul al II-lea a numit aproape exclusiv episcopi moderniști și ocazional neo-conservatori. Acestea din urmă - de exemplu Schönborn - sunt loialiști fără convingeri care își adaptează ideologia la regimul respectiv.

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsQzjcokxnbi