Clicks28
ro.news

Apoi, Francisc a luat pâinea, a rupt-o și a dat-o - Marelui Imam

Judecătorul Mohamed Abdelsalam, secretarul general al Comitetului superior al fraternității umane al lui Francisc a scris cartea „Papa și marele imam: o cale spinoasă - o mărturie a nașterii fraternității umane” (Motivate Media Group, Dubai).

Divulgă detalii despre geneza documentului eretic al lui Abu Dhabi al lui Francisc, semnat de Francisc și de marele imam Ahmad el-Tayyeb din al-Azhar (Cairo).

Prima întâlnire dintre cei doi a avut loc la Palatul Apostolic pe 23 mai 2016. Aceasta a dus la călătoria lui Francisc în Egipt în aprilie 2017.

La 7 noiembrie 2017, când Francisc a aflat că Marele Imam și Abdelsalam se aflau la Roma, i-a invitat să se întâlnească și să ia masa. După întâlnirea din Palatul Apostolic, Francisc a mers cu ei la Santa Marta pentru a le arăta câteva frumuseți ale Vaticanului. „Marele Imam și Preasfinția Sa au mers mână în mână, într-o manieră foarte fraternă” - își amintește Abdelsalam.

Înainte de a începe prânzul, Francisc „a luat o bucată de pâine și a rupt-o în două”, povestește Abdelsalam, „A luat o jumătate și a dat cealaltă jumătate Marelui Imam, pentru ca toată lumea să o mănânce, într-un act simbolic de conviețuire și uman fraternitate."

În timpul prânzului de două ore, Abdelsalam a propus elaborarea unui „document comun privind frăția umană” către „toleranța umană și împotriva extremismului”. Toată lumea a fost de acord.

Textul a fost extrem de secret până la semnarea din 4 februarie 2019 din Abu Dhabi - la care Abdelsalam nu a fost prezent. În carte, el nu dezvăluie motivul. Se presupune că, din cauza presiunii sectoarelor care nu erau mulțumite de textul [prost redactat], el a fost, de asemenea, obligat să renunțe la funcția de consilier al Marelui Imam.

Cu toate acestea, imediat după semnarea documentului, Francisc și Imam l-au sunat să-i mulțumească pentru rol.

În prefața cărții lui Abdelsalam, Francisc îl numește pe imam „fratele” său, iar Abdelsalam „fiul său”.

#newsOupcgyxcub